לראשונה בישראל: מיזם FOODA - שוק אוכל כשר - סרוגים

לראשונה בישראל: מיזם FOODA – שוק אוכל כשר

מיזם חדש של שני צעירים סרוגים, מבקש להקים אלטרנטיבה כשרה ל'שוק האוכל'. FOODA שהוקם בגבול פתח תקוה גבעת שמואל יהיה שוק האוכל הכשר הראשון בישראל

שרה בן דוד, חדשות סרוגים
לראשונה בישראל: מיזם FOODA - שוק אוכל כשר
  ממתחם שוק האוכל הכשר FOODA (הדמיה)

תופעת שווקי האוכל בערים הגדולות נמצאת בפריחה. רק בתל אביב יש לפחות ארבעה שווקים כאלה – שרונה מרקט, שוק צפון, שוק נמל, שוק אלנבי תל אביב. אלא ששוק אוכל מדיר את ציבור שומרי הכשרות. הסטטיסטיקה מלמדת כי מתוך 30 דוכנים בשוק אוכל, אולי לאחד יהיה תעודת כשרות.

מיזם חדש של שני צעירים סרוגים, מבקש להקים אלטרנטיבה כשרה. לראשונה בישראל ביוזמה נדלנית וקולינרית ראשונה מסוגה הושק השבוע מיזם FOODA, השוק הכשר הראשון בישראל בהשקעה של מיליונים. היזמים ינון שפרן ושמוליק ויליאן, בחרו למקם את FOODA בפתח תקווה על גבול גבעת שמואל, אזור המהווה צומת אסטרטגית ומרכזית של חיי קהילה ועסקים הצמאים למרכז קולינרי כשר.

סביב מתחם FOODA מתגוררים כ- 450 אלף תושבים בטווח של חמש דקות נסיעה. מרביתם אוכלי כשר. בניית FOODA תחל בקיץ הקרוב והוא צפוי להיפתח במהלך 2018.

מראה חיצוני של שוק האוכל הכשר FOODA (הדמייה)

פרוייקט FOODA יציג את ה"דור הבא" בענף מתחמי האוכל, הבילוי והלייף סטייל ויביא בשורה אמיתית עם פתיחת סניף ראשון כשר של כמה מהמסעדות של השפים המובילים בישראל שיציגו בו גרסה כשרה של המטבח שלהם. המקום ישלב בחוכמה את כל המגמות העדכניות בשדה הקולינריה אל מול הרגלי הבילוי והקניה של קהל שומר הכשרות לצד קהל חובבי האוכל (פודיז) שמבקשים ליהנות מהמגמות האחרונות בקולינריה הישראלית. יציג קונספט חדשני בתפיסת המסחר ויציע חוויה של food hall – מעין מסעדה גדולה וכשרה עם מגוון דוכנים בשלל סגנונות.

המתחם  – מקום היסטורי של יזמות

מאחורי החלל הענק שעל יסודותיו הוקם FOODA מסתתר אחד מסיפורי היזמות היפים שאפיינו את תולדות המפעל הציוני עם הקמת המדינה. "מטוויית סיב", שעל שמה נקרא היום האזור כולו, הוקמה בשנת 1952 בפאתי המושבה הקטנה פתח תקווה, בידי שלושה שותפים – האחים משה ויעקב זילברשץ, וזאב גליקסמן – שהחליטו להמשיך את מורשת הטקסטיל המשפחתית ולהעבירה מהעיר לודז’ לפתח תקווה.

נכדיו של יעקב זילברשץ, זוכה אות יקיר התעשייה של התאחדות התעשיינים לשנת 1987, הם שהחליטו לשמר את המבנה ההיסטורי ולצקת בו חיים חדשים. מתחם הבילוי והאוכל הכשר שיקום בו, הם מאמינים, לא יהיה רק מוקד לבילוי לקהילת שומרי הכשרות באזור ומחוצה לו, אלא גם ימשיך את מסורת היזמות המשפחתית – וייטיב לשמר את רוחו החלוצית של המקום.

היזמים: ינון שפרן (צילום: דן פרץ)

שמוליק ויליאן

גם כשר וגם יש חנייה

בשיחה עם שמוליק ויליאן הוא מספר שבשוק האוכל החדש, יוכלו שומרי המסורת להינות משני העולמות, גם אוכל איכותי ברמה קולינרית גבוהה, ומצד שני, חנייה בשפע, מה שלמשל קשה למצוא בדוכני ממכר המזון בבני ברק, בעיקר ביום שישי.

במתחם, שיתפרש על פני כ- 4000 מ"ר, יפעלו מעל 30 עסקים ותעשה הקפדה יתרה על נוחיות הקהל: מתחמים רחבים ונוחים שיציעו מעל 700 מקומות ישיבה. ריאות ירוקות וחצר חיצונית שתותאם לילדים ולמשפחות.

"נגמרו הימים של חיפוש אחר תעודת כשרות בשווקי האוכל בישראל. נגמרו הימים ששווקי האוכל מדירים מתוכם 2.5 מליון אוכלי כשר בישראל. נגמרו הימים של פרצופים חמוצים במשרד שבגלל הדתי התורן הלכנו למסעדה כשרה כבררת מחדל החזון שלנו הוא להוכיח שאפשר להקים שוק אוכל כשר ומושקע בסטנדרטים בינלאומיים ולא ליפול לרגע ברמה הקולינרית.

מיטב השפים שפגשנו מבינים את הדרישה לקולינריה גבוהה וכשרה FOODA תהווה מרכז קולינרי של תרבות ופנאי, מקום לכול מי שיודע להעריך אוכל טוב ולא משנה אם הוא דתי או חילוני, שומר כשרות או לא".

מנות לדוגמה במתחם Fooda

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
2 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
גאוני!!! סחטיין על היוזמה
אלעד | 01-06-2017 17:45
2
כל הכבוד. יעלו ויצליחו
| 07-06-2017 23:51