אתר יורוהופס פירסם את סכומי המענקים שכל קבוצה קיבלה השנה מהיורוליג. יש לציין שלעומת שנים קודמות יול"ב חילק המון המון כסף, הרבה יותר ממה שהקבוצות התרגלו. חלוקת הכספים מתחשבת לפי 2 אלמנטים: הראשון הוא כמובן המקום בו סיימה הקבוצה את העונה, השני הוא חוזה זכויות השידור של הקבוצה. במקרים מסוימים חוזי הטלויזיה כ"כ גדולים שזה היה המרכיב העיקרי.
כדי לקבל תמונה מלאה, הנה הסכומים שכל קבוצה הרוויחה השנה (הכל ביורו)
פנרבחצ'ה: 1.9 מליון
אולימפיאקוס: 1.47 מליון
צסק"א: 1.39 מליון
ריאל מדריד: 1.33 מליון
אנדולו אפס: 820 אלף
פנאתינייקוס 760 אלף
דרושפאקה: 710 אלף
בסקוניה: 680 אלף
כוכב אדום: 640 אלף
ז'לגיריס: 560 אלף
ברצלונה: 480 אלף
גלטאסראי: 440 אלף
מכבי ת"א: 400 אלף
באמברג: 400 אלף
קאזאן: 320 אלף
מילאנו: 3200 אלף
אם ניקח בחשבון שלמכבי ת"א חוזה זכויות שידור ארצי מהיקרים ביורוליג, ואת העובדה שמקומות 6-8 הריאלים עבור הצהובים הרוויחו בערך 700 אלף יורו, זה אומר שמכבי ת"א הפסידה רווח של 400 אלף יורו, שזה בערך 1.7 מליון שקל.
הערב בערוץ 2 במהדורה המרכזית, בן מיטלמן בראיון בלעדי עם דיויד פדרמן ושמעון מזרחי. שאלה אחת שהיינו שמחים שמיטלמן היה שואל היא על ההפסדים הכספיים של מכבי ת"א מהעונה הזו, וכמה אם בכלל היא יכולה לכסות מהכיס הפרטי. ובעיקר – האם הגרעון ישפיע על תקציב העונה הבאה ובכמה.

הערב באירופה:
אצלנו נהריה תנסה לעשות את הבלתי יאומן ולעלות ל-0-2 על הפועל ירושלים. שידור ישיר בספורט5 החל מהשעה 21:00. בלי קשר התחשק לנו להראות לכם את הגג הבאמת נפלא הזה של יוגב אוחיון מהמשחק אתמול במבצר היובל.
באיטליה מילאנו תנסה למזער נזקים כשתתמודד בחוץ מול טרנטו במשחק מספר 3. להזכירכם 0-2 לטרנטו כרגע. זה בשעה 21:45. שידור ישיר בספורט5 לייב.
בטורקיה יחלו היום את סדרות חצי הגמר כשפנרבחצ'ה אלופת אירופה תארח את דרושפאקה בשעה 20:00. שידור ישיר בספורט2.
בבלגיה אנטוורפן תארח את בריסל למשחק מספר 3 בסדרת חצי הגמר, כרגע 1-1, זה בשעה 21:30.
בפולין משחק על החיים ועל המוות בין ז'ילונה גורה שתארח את סלמסטל אוסטרו למשחק מספר 5 בסדרת חצי הגמר, אחרי 2-2 בארבעה משחקים. המנצחת תתמודד בסדרת הגמר מול טורון שממתינה של כבר מזמן. זה בשעה 18:45.
יוגב אוחיון עם הצהרת כוונות כבר בדקה הרביעית של המשחק מול בני הרצליה "אין סל קל"
Posted by מנהלת ליגת העל בכדורסל on Monday, May 29, 2017
משחקי הפלייאוף מתחממים
0-1 לאולימפיאקוס על פנאתיניקוס בפתיחת סדרת הגמר ביוון אחרי ניצחון 58-63 בבית. וזה לא היה קל. 2 דקות לסיום דווקא הירוקים הוליכו 58-55 אבל ריצת 0-8 של האדומים בעיקר בזכות ספאנוליס ומילוטינוב וכמובן בזכות הקהל נתנו לאולימפיאקוס את הניצחון.
פרינטזיס ומילוטינוב קלעו 12 כ"א, ספאנוליס עם דאבל דאבל של 11 נק' ו-10 אסיסטים. 16 נקודות לקייסי ריברס בצד השני. במצב של 58-61 ריברס ניסה שלשה אבל חסימה אדירה של פאפאניקולאו גמרה את הסיפור של פאו. בורוסיס הוסיף 13 עם 11 ריבאונדים. תקציר:
[[[https://www.youtube.com/watch?v=lNv6aWiXf7c]]]
בספרד (כמו בטורקיה, יוון, VTB, איטליה) עלו בסופו של דבר לחצי הגמר 4 הקבוצות שדורגו 1-4 והרוויחו ביושר את יתרון הביתיות. כל הסדרות נגמרו עם 1-2 כשאתמול ריאל מדריד (לא קל), בסקוניה (קשה מאד) ומלאגה (יותר פשוט) הדיחו את אנדורה, גראן קנריה וטנריפה.
ריאל ניצחה את אנדורה 84-95 במשחק השלישי והמכריע והתאוששה מהפסד החוץ. לרבע האחרון עלתה ריאל ביתרון 3 בלבד אבל רצה חזק ושמרה מצוין בדרך לניצחון כשסרחיו יול מעל כולם עם 19 נקודות, איון קלע 15 ודונצ'יץ' 12. גיורגי שרמאדיני קלע 21 נקודות במשחקו האחרון ביותר בעונתו הטובה ביותר בקריירה.
לבסקוניה זה הלך ממש קשה, היא ניצחה 71-73 כשבו מקאלב מחטיא שלשה יחסית חופשית בשניה האחרונה ומונע מגראן קנריה סנסציה גדולה. בסקוניה היתה רחוקה מילימטרים מהדחה בשלב רבע הגמר וכשלון ענק. טים קילי עם 14 נקודות, וויטמן עם 13, לאפרוביטולה עם 12. בגראן קנריה באאז עם 18 וסאלין עם 12 בסיום העונה.
למלאגה זה הלך טיפה יותר בקלות מול טנריפה שסיימה עונה נהדרת בהפסד 61-71. נמניה נדוביץ' קלע 15, דניאל דיאז הוסיף 12 למלאגה. גיורגיס בורגיס עם 12 נקודות לטנריפה.
באיטליה ונציה השוותה את סדרת חצי הגמר מול אבלינו ל-1-1 ועכשיו תצאנה הקבוצות לשני משחקים באבלינו. ונציה ניצחה 77-88 במשחק מספר 2 הודות ל-23 נקודות ומשחק פצצה לפריץ'. מרקיז היינס הוסיף 13. אצל אבלינו 17 נקודות לדיויד לוגאן.
בVTB צסק"א ממשיכה לעבוד ממש ממש קשה בסדרת חצי הגמר מול קובאן, אבל גם ממשיכה לנצח. 71-84 נשמע כמו משהו שהלך בקלות אבל עד הרבע האחרון המשחק היה צמוד מאד. ברבע האחרון התעוררו החניכים של איטודיס, תאודוסיץ' סיים עם 20 נקודות, דה קולו עם 16. ריאן ברוקהופ קלע 24 לקובאן, קולינס הוסיף 16. צסק"א מוליכה כעת 0-2 וניצחון חוץ אחד בקובאן יספיק לה כדי להעפיל לגמר. תקציר:
[[[https://www.youtube.com/watch?v=u9QM1yn3Iu4]]]
בגרמניה באיירן מינכן לא רצתה להיות תפאורה בחגיגה של באמברג ובמשך 3 רבעים היא הצליחה להישאר צמודה ואפילו להוביל את אלופת גרמניה במשחק מספר 3 בסדרה. אבל החלומות על ניצחון וצימוק ל2-1 התבדו ברבע האחרון הנפלא ניקוס זיסיס שהוביל את באמברג לגמר הפלייאוף עם סוויפ כולל 67-76 במשחק השלישי. קאואזר עם 17, זיסיס עם 14 לבאמברג. 19 נקודות ללוצ'יץ' בצד המפסיד, צירבס מסיים את העונה עם 0 נקודות ב-5 דקות. באמברג תפגוש בגמר את המנצחת בסדרה בין אולדנבורג לאולם. בוידאו התקצירון בלבד
ENDSTAND: Brose Bamberg steht nach einem 76:67-Sieg zum 3. Mal in Folge im Playoff-Finale! Der amtierende Meister traf…
Posted by easyCredit Basketball Bundesliga on Sunday, May 28, 2017
בליטא עלתה ז'לגיריס קובנה ליתרון 0-1 בסדרת הגמר מול ליטקבליס אחרי ניצחון 67-73 בבית. המשחק היה צמוד לכל אורכו, בתחילת הרבע הרביעי הירוקים של שאראס הובילו רק 53-55 אבל אז פתחו מבערים ושמרו על הניצחון היקר. אוגוסטו לימה בלט עם 20 נקודות (שיא עונתי), לאו ווסטרמן קלע 10, מסר 8 ולקח 6. קשישטוף לברינוביץ' קלע 15 למפסידים. תקציר:
[[[https://www.youtube.com/watch?v=QavZN6k9t98]]]
בקרואטיה חם חם, צדביטה זאגרב ניצחה 54-79 את ציבונה במשחק הרביעי בסדרה ועכשיו אנחנו על 2-2, כשהמשחק החמישי והמכריע בסדרת הגמר יערך ביום חמישי. המנצחת תוכרז כאלופה. ככה אנחנו אוהבים את זה. הילד של צדביטה, דז'נאן מוסא, קלע 16 נקודות. המשחק המלא:
[[[https://www.youtube.com/watch?v=iGndndK3ICI]]]
בבלגיה אוסטנד עלתה אתמול לסדרת הגמר אחרי שטיאטאה בסוויפ 0-3 את שרלרואה עם ניצחון 56-74 במשחק השלישי. אוסטנד כרגע ממתינה למנצחת בסדרה השניה בין בריסל לאנטוורפן, שם כרגע 1-1.
כל החדשות, העדכונים והפרשנויות בכדורסל האירופאי בעמוד הפסייבוק של יורופיד – כדורסל אירופי
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
ורד
16:50 20.06.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר