אור רייכרט לוגם: גבינה, יין ותיקון ליל שבועות

מבקר האלכוהול של סרוגים, אור רייכרט, מכין אתכם לחג שבועות, בו מצד אחד אוכלים מאכלי גבינה, ומצד שני אי אפשר לשמוח בלא יין. פינו גרי ורוזה כנען של יקב דלתון

אור רייכרט לוגם: גבינה, יין ותיקון ליל שבועות
  צילום: יקב דלתון

גבינה, יין ותיקון ליל שבועות

אז הנה שבועות מתרגש עלינו, ואיך אפשר ארוחה חלבית גדולה בלי יין. התשובה היא, אגב, אי אפשר.

כי גבינות קשות מכילות רבדים של טעמים, מרקמים וניחוחות. ואם עברתם את כיתה ד', אתם אמורים להצליח להכיל, להתרגש ולהבדיל בין הנ"ל, להתענג על המורכבות, ולהצליח לחבר גבינה למאכל או פרי ואת שניהם ליין.

הגבינות הקלות, הרכות והעדינות ילכו עם יין לא מורכב במיוחד. משהו פירותי וקליל, עדין ושמח.

ביס מהמנה, שלוק מהיין, וחג שהוא שמח.

הגבינות היותר מורכבות, הקשות והכחולות מצריכות טעמים חזקים יותר מחד, אבל שלא יעלימו את כל המורכבות שהרגע הייתה על החך. השילוב צריך להיות ביחד, שמשלים אחד את השני, ולא מתווכח על בלוטות הטעם. מתוק עם חריף, מלוח עם חמצמץ מתקתק.

מיקב דלתון, שכבר ביקר במדורנו, לקחתי שני יינות לחג.

"כנען" רוזה ופינו גריי 2016

הרוזה הוא הקליל והכנען הוא להמשך הארוחה.

נתחיל ברוזה

ארומות של ורדים, תותים ואשכולית אדומה. קליל ומרענן. חמיצות מאוזנת וסיומת ארוכה. הגשתי אותו קר מאוד, וראיתי ישועות. בהחלט פתיח נפלא.

הפינו גריי ישלים לכם את הדג והפסטה בצורה מושלמת. ארומות של אפרסק ותפוז, חמיצות מרעננת וסיומת ארוכה, תביא לכם בדיוק את מה שאתם צריכים לחג הזה.

פינו גריי 2016 –  59 ש"ח

רוזה כנען 2016 – 47 ש"ח

חג שמח!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו