ספיישל שבועות: מתכון ללזניה תרד וגבינות - סרוגים

ספיישל שבועות: מתכון ללזניה תרד וגבינות

לכבוד חג שבועות המתקרב השפית חני כהן ממסעדת ריקוטה בירושלים, מגלה כיצד להכין לזניה כמו שף בבית ומזהירה כי מדובר במתכון עמוס בקלוריות, אבל טעים ברמות • מתכון ששווה לגזור ולשמור

בשיתוף מסעדת ריקוטה
ספיישל שבועות: איך מכינים לזניה כמו מקצוענים?
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון ללזניה תרד וגבינות

לכבוד חג שבועות המתקרב השפית חני כהן ממסעדת ריקוטה בירושלים, מגלה כיצד להכין לזניה כמו שף בבית ומזהירה כי מדובר במתכון עמוס בקלוריות, אבל טעים ברמות
מצרכים:
דפי לזניה
קילו עלי תרד טריים
10 ביצים
חצי גבינת ריקוטה
חופן גבינת מוצרלה חצי חבילת גבינת פטה
חצי חבילה גבינת שמנת
שמנת מתוקה
בצל
אופן ההכנה:
1. מאדים את הבצל בשמן זית וחמאה ולאחר מכן מוסיפים את העלים השטופים, מבשלים במשך 5 דקות עד לריכוך ומסננים

2. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים והגבינות יחד עם השמנת המתוקה והתבלינים: מלח פלפל לבן אגוז מוסקט. ומוסיפים את בלילת התרד. אופציה לשדרוג הטעם: להוסיף רוטב עגבניות בבלילה

3.מסדרים בתבנית את דפי הלזניה עליהם שופכים את הרוטב, ושוב דפי לזניה. כשמסיימים מפזרים מעל הכל גבינה צהובה מפוררת ומכניסים לתנור.

הלזניה של השפית חני (צילום: יח"צ )

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו