עוגת גבינה, שוקולד ושוקולד לבן בציפוי שמנת

חומרים:

לבסיס – 4 ביצים מופרדות, חבילת פודינג שוקולד, 6 כפות סוכר, 1 כף קקאו,

למלית – 200 גר' שוקולד לבן, 3/4 כוס שמנת מתוקה, 500 גר' גבינת שמנת, 1 כוס סוכר, 4 ביצים, 1 כפית תמצית וניל.

לציפוי – 400 גר' שמנת חמוצה, 1 שקית סוכר וניל, 2 כפות סוכר.

לקישוט – שבבי שוקולד לבן ושוקולד מריר.

אופן ההכנה

לבסיס

להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים יחד עם הסוכר בקערת מיקסר עם וו ההקצפה עד שמתקבל קצף רך.

להוסיף חלמונים, חבילת פודינג וכף קקאו, לערבב  היטב לתערובת אחידה.

לאפות בחום בינוני  במשך 20 דק' , להוציא מהתנור ולצנן.

למלית

ממיסים שוקולד לבן עם חצי כוס שמנת מתוקה מערבבים לתערובת חלקה ומצננים.

מקציפים את הגבינה, 1/4 כוס שמנת מתוקה שנותרה ,סוכר וביצים במהירות נמוכה.

מוסיפים בהדרגה את השוקולד הצונן ותמצית הוניל, בוחשים עד שהכל נבלע ויש תערובת אחידה.

מוזגים את המלית  מעל הבסיס האפוי ואופים 50 דק' עד שהמרכז העוגה מתקשה ויציב.

לערבב את כל חומרי הציפוי ולמרוח בזהירות בשכבה אחידה על העוגה, אופים עוד  כ5 דק' מוצאים את העוגה ומצננים בקירור כ-6 שעות.

לפני ההגשה מקשטים את העוגה בשבבי שוקולד לבן ומריר.

עוגיות פרמזן פיקנטיות

חומרים

200 גר' חמאה, 150 גר' פרמזן מגורד, 1 ביצה, 1/3 כוס חרדל, 2 כפיות מחוקות מלח, 2 כוסות קמח, 1/4 כוס קצח,

לציפוי – 1 ביצה טרופה, 1/4 כוס שומשום.

אופן ההכנה

בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה ופרמזן ומערבבים במיקסר עד שמתקבלת משחה, מוסיפים חרדל וביצה וממשיכים לערבב.

מוסיפים קמח, מלח, שומשום וקצח ומערבבים עד שהמרכיבים מתאחדים , מקררים חצי שעה.

מחלקים את הבצק לשניים. על משטח מקומח יוצרים גלילים קצרים.

מברישים את הגליל בביצה טרופה, מגלגלים את הגליל בתערובת השומשום. עוטפים בניילון נצמד ושמים במקפיא לחצי שעה עד להתייצבות.

חותכים את הגליל לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ושמים בתבנית מרופדת במשטח סיליקון ואופים כ 15 דק' עד להזהבה.

==

המתכונים באדיבות שמרית גולדברג, שפית הבית בניופאן גורמה.