הגלידה הכי טובה לשבת: מתכון לעוגת קוקילידה
עוגיות עם גלידה ושוקולד, או קוקילידה כמו שכולם אוהבים לקרוא לזה, הן ללא ספק הלהיט הבא לשבתות שלכם ואפילו אפשר לבחור אם הקינוח המתוק יהיה אישי או ענק, חלבי או פרווה • צפו עכשיו במתכון לקוקילידה
מתכון לעוגת קוקילידה
עוגיות עם גלידה ושוקולד, או קוקילידה כמו שכולם אוהבים לקרוא לזה, הן ללא ספק הלהיט הבא לשבתות שלכם ואפילו אפשר לבחור אם הקינוח המתוק יהיה אישי או ענק, חלבי או פרווה • צפו עכשיו במתכון לקוקילידה
מצרכים:
לעוגה:
3/4 כוס קמח לבן / מלא (100 גרם)
1/2 1 כוסות שיבולת שועל (180 גרם)
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
113 גרם חמאה / מרגרינה רכה מאוד
2/3 כוס סוכר חום בהיר (134 גרם)
1 ביצה גדולה
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כוס צימוקים (לא חובה)
1/2 ק"ג גלידת וניל חלבית / פרווה
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר איכותי
2 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות.
2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, והמלח.
3. מעבדים במיקסר את החמאה או המרגרינה יחד עם הסוכר, עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל, ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה.
4. מוסיפים את תערובת הקמח לקרם, וממשיכים לעבד את להטמעה. מוסיפים גם את שיבולת השועל והצימוקים.
5. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ויוצקים עליה 24 תלוליות מהתערובת במרחקים שווים, בעזרת כף. מרטיבים את הידיים ובעזרת קצות האצבעות משטחים את התלוליות לעוגיות עגולות, אך לא יותר מידי. העוגיות יתפשטו עוד באפייה.
6. אופים במשך 8-10 דקות, עד שהעוגיות זהובות. מעבירים לרשת אפייה לצינון מוחלט.
הכנת ציפוי השוקולד:
7. קוצצים גס את השוקולד, וממיסים עם השמן במיקרוגל (לא יותר מידי זמן, נזהרים שלא יישרף) בשיטת בן מארי (סיר קטן בתוך סיר גדול מלא מים רותחים), תוך ערבוב מתמיד עד לקבלת נוזל שוקולדי חם.
רגע האיחוד:
1. מניחים לגלידה להפשיר מעט, ומתחילים לעבוד בזריזות: מניחים כף גלידה על עוגייה, מניחים מעל עוגייה נוספת ומוחצים בעדינות, כדי שהגלידה תתפשט על כל שטח העוגיות. מחליקים סביב בעזרת סכין שהגלידה לא 'תברח' משולי העוגיות.
2. מכניסים את הסנדוויצ'ים להקפאה למשך שעה-שעתיים ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. מוציאים מההקפאה, וטובלים כל סנדוויץ' גלידה בשוקולד המומס, עד שהם מצופים היטב. הדרך הפשוטה והנקייה לעשות זאת היא לנעוץ קיסם בגלידה הקפואה, לטבול בשוקולד, כך שיהיה מצופה מכל עבר. מניחים כף שוקולד על נייר האפייה, ועליו את הסנדוויץ' כשהוא מאונך. כך עם כל העוגיות.
4. מכניסים להקפאה למשך שעתיים. ומגישים!
שבת שלום!
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו