בעוד בחודשים האחרונים הולכים וגוברים הדיווחים על חרדים קיצוניים התוקפים מילולית ופיזית חיילים, הסיפור הבא מוכיח כי ישנם חרדים המוקירים ומכירים טובה לחיילים.

ישראל קוהן, חרדי בעצמו, בעל חשבון ברשת החברתית פייסבוק, העלה את הסיפור לעמוד שלו וכבש את הרשת.

"בעיניי זה חרדי", כתב קוהן בפתח הפוסט וסיפר כי "לפני כחצי שעה (חמישי) באוטובוס 4255 מאור יהודה לירושלים ישב היהודי הזה שבתמונה מאחורי הנהג. באחת התחנות עלה חייל לבוש מדים עם נשק ותיק ענק (נראה שחוזר לבית סופ"ש), והנהג ביקש ממנו להציג חוגר".

קוהן המשיך בסיפור וציין כי החייל לא מצא את החוגר שלו ולכן נאלץ לשלם על הנסיעה כמו נוסע רגיל: "לא היה לו חוגר, והמסמכים שכן היו לו לא הספיקו לנהג, והנהג ביקש שישלם, החייל חיפש בכיס שלו כסף לנסיעה וניסה להגיע לסכום המבוקש".

קוהן סיפר כי "פתאום הצדיק שבתמונה שם לב לכך ובלי להגיד מילה הוא קם ושילם לנהג עבור הנסיעה של החייל, והחייל בתגובה ישר אמר לצדיק "חכה רגע יש לי כסף", ענה לו הצדיק שבתמונה "מה פתאום אתה לא צריך לשלם על זה שאתה משרת, חיילים לא משלמים'".