חשיפה: כך חסמו עוזרי הרב אלישיב את תושבי גוש קטיף
עיתונאי מקור ראשון אלישיב רייכנר חושף: ערב גזרת ההתנתקות הגיעו מספר תושבים מיישובי גוש קטיף אל הרב אלישיב, גדול הדור בציבור החרדי, לשכנעו שיורה לאנשיו בכנסת להתנגד לתוכנית. בשתי פעמים הם הוצאו על ידי העוזרים, בשלישית אמר הרב על עוזריו "הם לא שומעים לי".

אלישיב רייכנר, עיתונאי מקור ראשון, מתכוון לפרסם ספר על אותם ימים סוערים של ימי ההתנתקות. בתחקיר שהוא ערך הגיע רייכנר למספר אנשים מהגוש שפעלו להשפיע על המגזר החרדי ועל רבני הציבור החרדי.
אותם אנשים מהגוש, ביניהם רבנים מהציונות הדתית ואנשי ציבור הגיעו כמה פעמים אל הרב אלישיב, המנהיג הרוחני של היהדות החרדית הליטאית. בכל אותן פעמים, מגלה רייכנר, נדהמו אנשי גוש קטיף מהיחס וההשפעה שיש לעוזרים ולסובבים את הפוסק החרדי.
באחת הפגישות עם הרב אלישיב הגיעו מספר נשים מגוש קטיף לדבר על ליבו של הרב. בחדר נכח יד ימינו של הרב אלישיב, הרב יוסף אפרתי. את נשות גוש קטיף ייצג אחד מרבני הציונות הדתית. להפתעתם הרבה, הרב אלישיב אמר להם
שאין זה משנה כיצד תנהג סיעת 'יהדות התורה' מכיוון שתוכנית העקירה כבר סגורה. אותו רב מגוש קטיף ניסה לשכנעו שדבר עוד לא נסגר מכיוון שהתוכנית עדיין לא עברה בקריאה שלישית בכנסת.
לפתע, אחת הנשים החלה לבכות ולהתחנן לפני הרב אלישיב שיש בכוחו להפר את רוע הגזרה. תוך כדי הדברים, ביקש הרב אפרתי מהמשלחת לצאת מחדרו של הרב אלישיב. אותה תושבת גוש קטיף הייתה משוכנעת שהדברים המרגשים הם שהביאו את הרב אפרתי, לסיים את הפגישה מחשש שהם ישפיעו על לבו של הרב אלישיב.
שני תושבים נוספים מנווה דקלים ניפגשו עם הרב אלישיב בניסיון לדבר על לבו. השניים הפצירו ברב למנוע את כניסת 'יהדות התורה' לממשלה, וטענו שעקירת גוש קטיף תכניס למצב של פיקוח נפש את כל תושבי הדרום. לתדהמתם, אמר להם הרב: "אני יודע. אבל הם לא שומעים לי". מיד לאחר שנאמר המשפט, אחזו מקורבי הרב בבגדיהם של אנשי גוש קטיף וביקשו מהם לצאת מהחדר. הם יצאו מהרב אליישיב בתחושה קשה.
רייכנר מספר כי לאחר מספר שבועות החליט אחד מאותם תושבי נווה דקלים לנסות ולדבר שוב עם הרב אלישיב, והפעם ללא תיווך של מקורבים. הוא תכנן לפגוש את הרב כשהוא שב מתפילת שחרית, והמתין לו ליד המעלית שבביתו. כשהרב אלישיב יצא מהמעלית הוא ניגש אל הרב וביקש ממנו לדבר עם ח"כ רביץ לקראת ההצבעה בכנסת על חוק הפינוי ולמנוע את תמיכת 'יהדות התורה' בחוק. הרב אלישיב הגיב במילים הבאות: "מה, זה לא עבר בממשלה?. אז אני אדבר עם רביץ".
תושב הגוש ההמום, מספר רייכנר, הבין שהרב אלישיב סבור שההצבעה על החוק כבר התקיימה. הוא מיהר לכנסת כדי להיפגש עם ח"כ הרב רביץ. הוא סיפר לו על הדברים ששמע מפי הרב, וטען בפניו שחברי הכנסת של יהדות התורה אינם ממלאים את רצונו של הרב. הרב רביץ דחה את טענותיו.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו