שר האוצר משה כחלון חשף היום (ג') את תכניתו "נטו משפחה" ובה שורה של הטבות לאזרחים בעיקר ממעמד הביניים.
במסיבת עיתונאים במשרד האוצר בתל אביב, הודיע כחלון על שורה של הטבות בהן: הורדת המכסים על בגדי תינוקות ועל מכשירי סלולר. תוספת זיכוי להורים עובדים, והגדלת היקף מענק העבודה לבעלי הכנסה נמוכה (מס הכנסה שלילי). ההטבה המשמעותית ביותר היא סיבסוד מחירי הצהרונים, במה שעשוי לחסוך לכל משפחה 400-1000 שקלים בחודש.
מי שלא עודכן במסיבת העיתונאים היה ראש הממשלה בנימין נתניהו. בין השניים ישנו נתק מאז משבר התאגיד שהסתיים בכיפוף ידו של כחלון, שהסכים על סגירת חטיבת החדשות בתאגיד השידור הישראלי.
עקיצות לנתניהו
לאורך כל מסיבת העיתונאים כחלון עקץ את נתניהו במרומז ובמישרין: "דבר אחד מרכזי לפי תפיסתי נדרש משר אוצר – נכונות להיאבק בקבוצות כוח, נחישות ולא לחשוש מקבוצות הכוח ולא מהטוקבקיסטים שהם מפעילים". הוא הציג את תוכנית "נטו משפחה", ואמר: "היום אנחנו מחזקים את הזוג שיוצא בבוקר לעבודה ומשלם מיסים, את משרתי המילואים". כחלון אף עקץ את נתניהו: "אפשר לדבר על השמן והרזה, אבל הצטברו עודפים בקופת המדינה – והכסף הוא של הציבור ולא של המדינה".
לדבריו, "מה שנדרש ובאמת חשוב למדינת ישראל הוא חיזוק מעמד הביניים. מעמד הביניים צריך לגדול ולא לקטון. אנחנו רוצים לתת למעמד הביניים. היום אנחנו מביאים את הבשורה היום הכסף חוזר לציבור, הוא חוזר למשפחה ולילדים של כולנו. זו אחריות שלי כשר אוצר". כחלון הוסיף: "נבחרתי כדי לסייע לעם ישראל. הכסף בקופת המדינה הוא של הציבור: היום הכסף חוזר לציבור".
העלות מאות מיליוני שקלים
לפי התוכנית, מחיר המקסימום בצהרונים יעמוד על 930 שקל לחודש. בנוסף, המדינה תעניק הנחה בסכום של 400-150 שקל לחודש לילד, בהתאם למקום המגורים. בערים עניות יותר תינתן הנחה גבוהה יותר. המשמעות היא שמשפחה עם שני ילדים ויותר תשלם מאות שקלים פחות בחודש, אלפי שקלים פחות בשנה.
העלות של התכנית של כחלון תעמוד על 4 מיליארד שקל בשנה, בהוצאה ישירה ובהעדר הכנסות ממסים. הכסף יגיע מרזרבות שנותרו בקופת המדינה
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים