תרבחו ותסעדו: מתכונים שאתם חייבים למימונה

לכבוד חג המימונה, חג האמונה הנהוג בקרב יהודי מרוקו במוצאי שביעי של פסח אספנו לכם 3 מתכונים פשוטים וטעימים במיוחד, שתכולו להכין ולארח- תרבחו ותסעדו!

1. מתכון למופלטה

כי כמו שאין חגיגה בלי עוגה, כך אין מימונה בלי מופלטה טובה עמוסה בדבש.

לצפייה במתכון לחצו כאן

המלכה של החג- מופלטה (צילום:פלאש 90)

2. מתכון רולדת תמרים וקוקוס| מהמטבח של אופירה רבני

כי חייב גם כמה דברים יפים וטעימים (ואפילו כשרים לפסח) על השולחן של המימונה.

מנות: שתי רולדות תמרים| פרווה

מצרכים: 
1 חבילת תמרים בוואקום
1/2 2 כוסות קוקוס
2 כוסות סוכר מעורבב עם 1/2 כוס מים
1 איסטנד פודינג וניל
1/2 לימון סחוט

אופן ההכנה:

1. אל סיר בינוני מוסיפים 2 כוסות סוכר עם 1 ו1/2 כוסות מים ומיץ מחצי לימון ומרתיחים עד למצב תערובת סמיכה באופן חלקי

2. אל קערת מיקסר מכניסים את 2 1/2 כוסות קוקוס עם הפודינג וניל ומערבלים במשך 3-5 דקות. במידה ויצא דליל מידי יש להוסיף עוד קצת קוקוס  (לא לשכוח שכעבור מספר דקות הקוקוס סופח את הנוזלים) ולאחר מכן מוסיפים את תערובת הסוכר והלימון ומצננים את התערובת.

3.את התמרים מחממים במיקרוגל למשך 20-30 שניות כדי שיהיו גמישים לעבודה

4.משמנים שתי יחידות נייר אפיה בשמן ומרדדים את התמרים לרבוע רחב וארוך

5. ממלאים את משטח התמרים במלית הקוקוס והפודינג, מגלגלים לרולדה יחד עם נייר האפיה המשומן ומכניסים למקרר לרבע שעה להתייצבות

הצעת הגשה: להוציא את הרולדה מהמקרר, לנתק אותה מהנייר ולחתוך לפרוסות בעובי 3 סמ' שיתקבל מעיין צורה של סושי

רולדה של תמרים וקוקוס (צילום מהמטבח של אופירה רבני)

3. מתכון לשבקייה

ללא ספק מדובר בתענוג הכי מתוק בחג המימונה- והבשורות הטובות הן: שאתם יכולים להכין אותו לגמרי בעצמכם ובקלות.

לצפייה במתכון לחצו כאן

הכי מתוקה- שבקייה (צילום מהמטבח של אופירה רבני)

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע