הכי מתוקה במימונה: מתכון קל במיוחד לשבקייה

חג המימונה בפתח וגם אם לא זכיתם בסבתא מרוקאית מין המניין תוכלו לפתוח את יציאת החג הקרוב בטעם מתוק במיוחד של שבקייה עסיסית• צפו עכשיו במתכון הפשוט של אופירה רבני

מריחים את המימונה: מתכון קל במיוחד לשבקייה
  הכי מתוקה בחג (צילום:שטארסטוק)

מתכון לשבקייה

חג המימונה בפתח וגם אם לא זכיתם בסבתא מרוקאית מין המניין, תוכלו לפתוח את יציאת החג הקרוב בטעם מתוק במיוחד של שבקייה עסיסית וכל זה בזכות המתכון הפשוט של אופירה רבני.

מנות: כ15 שבקייות |פרווה

מצרכים:
6 כוסות קמח
1 כף תמצית וניל
1 כף חומץ
1 כוס שמן
1 כוס מים
3 כפות סוכר
חבילת שומשום

לציפוי השבקייה:
1 כוס מים
4 כפות דבש
מיץ מחצי לימון
אופן הכנת הסירופ

אופן ההכנה
1. בקערה גדולה מכניסים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד

2. מרדדים את הבצק לריבועים בגודל בינוני

3. לקבלת צורת השבקייה המסורתית- חותכים עם סכין 3 פסים באמצע כל ריבוע בצק, את הפס האמצעי קולעים עם הפס הימני ואח"כ עם הפס השמאלי
4. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את השבקייות בשמן עמוק עד להשחמה. לאחר מכן מורידים מהאש היישר לנייר סופג.

5. להכנת סירופ הציפוי לשבקייה: בסיר מרתיחים את כוס המים ואליה מוסיפים את הדבש והלימון ומערבבים עד לקבלת סירופ אחיד

6. טובלים את השבקיות המוכנות בסירופ הדבש ומפזרים שומשום לקישוט

תרבחו ותסעדו! 

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו