אין לחם? תאכלו עוגות: המתכונים המנצחים לעוגות פסח מרשימות

כל מה שאתם צריכים לחג שמח ומתוק מתחיל במתכון מנצח וכשר לפסח כמובן- אז סידרנו לכם כמה מתכונים לעוגות פסח קלות להכנה וטעימות במיוחד. כי איך אומרת המלכה: אם אין לחם, שיאכלו עוגות!

אין לחם? תאכלו עוגות: מתכונים לעוגות פסח מרשימות

כל מה שאתם צריכים לחג שמח ומתוק מתחיל במתכון מנצח וכשר לפסח כמובן- אז סידרנו לכם כמה מתכונים לעוגות פסח קלות להכנה וטעימות במיוחד. כי איך אומרת המלכה: אם אין לחם, שיאכלו עוגות!

מתכון לעוגת שוקולד

מצרכים:

170 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
3 ביצים
3 כפות קמח מצה
1/2 כוס אבקת קקאו

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומשמנים קלות תבנית אפייה עגולה מטפלון (או מרפדים בנייר אפייה משומן קלות).

2. קוצצים את השוקולד, וממיסים בסיר כפול או במיקרוגל יחד עם השמן.

3. מעבירים את השוקולד המומס לקערה, ומערבבים היטב יחד עם הסוכר, המלח, קמח המצה, הביצים ואבקת הקקאו.

4. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה, ואופים במשך 30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

עוגת שוקולד גם בפסח (צילום:שטארסטוק)

מתכון לעוגת טורט עם אגוזים 

מצרכים:

126 גרם מרגרינה או חמאה
2/3 כוס סוכר
כף סוכר וניל
4 ביצים
2/3 כוס קמח מצה
2/3 כוס קמח תפוחי אדמה
1/2 1 כפיות אבקת אפייה כשרה לפסח
קורט מלח
3 כפות מים או חלב
2 כפות קפה נמס מומסות ב-1 כף מים חמים
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
אבקת סוכר
לציפוי:
2 כוסות אבקת סוכר מנופה
2 כפות קפה שחור חזק (נוזלי ומוכן, לא אבקה)
חצאי אגוזי מלך

אופן ההכנה: 

1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים בנייר אפייה תבנית עגולה בקוטר 18 ס"מ.

2. בקערה מקציפים את המרגרינה או החמאה עם הסוכר וסוכר הווניל עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.

3. מפרידים את הביצים לשני כלים נפרדים, ומקציפים רק את החלמונים (החלק הצהוב) לתוך הקצף.

4. מנפים את קמח המצה, קמח תפוחי האדמה ואבקת האפייה, ומקפלים בזהירות לתוך הקצף.

5. מוסיפים לתערובת העוגה את הקפה המומס ואגוזי המלך הקצוצים ומערבבים בעדינות.

6. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף גבוה, יציב ורך.

7. לוקחים כף מלאה מקצף החלבונים ומערבבים ביסודיות לתות תערובת העוגה. לאחר מכן, מערבבים פנימה בעזרת מרית את שאר קצף החלבונים, ונזהרים שהתערובת תישאר אוורירית.

8. מעבירים את התערובת לתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות, עד שהעוגה עולה ומקבלת גוון זהוב.

 

10. מאבקים את העוגה באבקת סוכר. ומכינים את הציפוי: מקציפים יחד את אבקת הסוכר והקפה השחור המוכן, יוצקים על העוגה ומקשטים בחצאי אגוזי מלך.

מושלמת ליד הקפה של חול המועד (צילום: www.epicurious.com)

=============

מקור

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
רוצים מתכונים ללא שרויה
רעיה | 12-04-2017 17:57
רוצים מתכונים ללא שרויה