שבת חלום: מתכון לפבלובה מרשימה לשבת

מתלבטים איזה עוגה להכין לשבת צפופה שכזו? הכירו את הפבלובה שאומנם נראת מסובכת להכנה, אבל היא בדיוק ההפך מכך והיא גם לא תאמינו: כשרה לפסח!

המנצחת של האביב: מתכון לפבלובה מרשימה לשבת
  היא רק נראת מסובכת להכנה (צילום: shutterstock)

מתכון לפבלובה עם קצפת ופירות

מתלבטים איזה עוגה להכין לשבת צפופה שכזו? הכירו את הפבלובה שאומנם נראת מסובכת להכנה, אבל היא בדיוק ההפך מכך ויותר מזה היא גם כשרה לפסח! כך שהתירוץ שהכשרתם כבר את התנור, לא יכול לעמוד מולה הפעם.

מצרכים: 
4 חלבונים
1/2 1 כוסות סוכר
1 כפית גרידת לימון
375 מ"ל שמנת מתוקה
לעיטור: תותים, קיווי, מנגו או כל פרי אחר שתבחרו

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-100 מעלות.

2. מקציפים במיקסר את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

3. מוסיפים את גרידת הלימון לקצפת בתנועות קיפול, וממלאים שק זילוף בקצפת.

4. את הפבלובה אפשר להגיש כמנות אישיות או כמנה אחרונה קולקטיבית. אם בחרתם באפשרות הראשונה, סמנו עיגול גדול במרכז נייר אפייה, אם בחרתם באופציה ב', סמנו 6 עיגולים קטנים בגודל שווה על נייר אפייה.

5. מזלפים את הקצפת בתוך העיגולים, ויוצרים שקע באמצע, כעין קערה, עם שוליים עבים. משקיענים יכולים לזלף שוליים מדוגמים בעזרת הצנטר.

6. אופים את המרנג במשך שעתיים, עד שמרנג מתקשה. מוציאים ומקררים.

7. כשהמרנג קר, מקציפים היטב שמנת מתוקה, ממלאים את שקע/שקעי הפבלובה ומעטרים בפרוסות פירות טריים.

8.מגישים מיד. אם בחרתם להגיש פבלובה מרכזית, ניתן לפרוס כמו עוגה ולהגיש משולשים

שימו לב: ניתן לשמור את בסיס המרנג לפבלובה כשהוא ללא מילוי, עד 3 ימים במקרר כשהוא עטוף היטב. את הפבלובה עצמה מומלץ להרכיב כמה שיותר סמוך להגשתה.

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו