ספיישל חיסול חמץ: מתכון לפיצה משני מרכיבים בלבד

עד שלא תנסו את זה בבית לא תאמינו שיכולה לצאת פיצה כל כך טעימה, בזמן כל כך קצר ובכל כך מעט מרכיבים- מומלץ בחום!

מושלם לניקיונות: מתכון מהיר לפיצה משני מרכיבים
  (צילום:שטארסטוק)

מתכון לפיצה משני מרכיבים בלבד

עד שלא תנסו את זה בבית לא תאמינו שיכולה לצאת פיצה כל כך טעימה, בזמן כל כך קצר ובכל כך מעט מרכיבים. ללא ספק תופתעו לגלות שמדובר כאן במתכון המושלם והמהיר לחיסול החמץ בין עומס הניקיונות וההכנות לחג.

מצרכים:

1 כוס יוגורט יווני/ לאבנה
1/2 1 כוסות קמח תופח (אם אין ניתן להשתמש ב 1/2 1 כוסות קמח רגיל + 1/2 1 כפיות אבקת אפייה + 3/4 כפית מלח)

אופן ההכנה: 

1. מחממים תנור ל-230 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים את החומרים בקערה עד לקבלת בצק, מעבירים למשטח מקומח ולשים במשך 8-10 דקות. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד קמח.

3. יוצרים עיגול פיצה גדול או כמה עיגולים, לבחירתכם. מסדרים בתבנית, מורחים מעט שמן זית, מניחים מעל את התוספות (הצעות בהמשך) ואופים במשך 10-12 דקות, עד ששולי הפיצה משחימים.

(צילום: מתוך הפייסבוק של Impatient Foodie)

הצעות לתוספות 

פיצה מרגריטה פשוטהשמן זית, שיני שום כתושות, רוטב עגבניות, פרוסות מוצרלה (גם גבינה צהובה זה בסדר), בזיליקום קצוץ לקישוט

אופן ההכנה: מטגנים במחבת במשך דקה את השום הכתוש, מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים במשך 10-15 דקות נוספות על אש נמוכה, עד לקבלת רוטב סמיך יותר. מורחים את הרוטב על הבצק ומשאירים שוליים של 2 ס"מ בצק נקי, לאחר מכן מפזרים את פרוסות הגבינה ומכניסים לתנור.

 

פיצת בטטה: בטטה, שמנת, גבינת מוצרלה/צהובה, מלח ופלפל

אופן ההכנה: חותכים את הבטטה לקוביות קטנות ולאחר ספיגה קלה משאריות המים, מטגנים על מחבת במשך 3-5 דקות (עד להשחמה) לאחר מכן מורידים מהאש ושופכים לאותה המחבת את השמנת ומטבלים במלח ופלפל. לאחר מכן מורחים את השמנת על הבצק ומשאירים שוליים של 2 ס"מ בצק נקי, לאחר מכן מפזרים את פרוסות הגבינה וקוביות הבטטה ומכניסים לתנור

 

פיצת כרוב ולימוןעלי כרוב ניצנים, שמן זית, פרוסות מוצרלה, לימון פרוס דק ככל האפשר, מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה: מברישים את הבצק בשמן זית, מניחים מעל פרוסות מוצרלה בנדיבות ושומרים על שוליים של 2 ס"מ בצק נקי, מפזרים את עלי כרוב הניצנים על המוצרלה, מכסים מעל בפרוסות לימון ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור. אופים במשך 15-10 דקות, עד שהלימונים משחימים וקרום הבצק מקבל גוון זהוב יפה

========================

מקור 

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו