מתכון לדג סלמון עם פיסטוקים 

בדיוק כשמתחילים להריח את שבת באוויר, זה זמן מצוין לשלוף מתכון לדג סלומון עם טוויסט קליל וטעים שיכול להתאים גם לארוחת ערב מפנקת וגם לארוחת שבת, כי העיקר התענוג לא כך?

מנות: 6 |פרווה

מצרכים:

6 חתיכות פילה סלמון טרי
1 כוס פיסטוקים קלופים
1/2 כוס פירורי לחם פנקו
1 כפית מלח גס
4 שיני שום
3 כפות מיונז

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

2. טוחנים גס את הפיסטוקים במיקסר או מרסקים ידני ומעבירים לקערה.

3. כותשים את השום ומוסיפים לקערה יחד עם הפיסטוקים, המלח ופירורי הלחם.

4. מורחים את החלק העליון של כל פילה סלמון בחצי כף מיונז ולאחר מכן מצפים בפירורי הלחם עם הפיסטוקים

5. מסדרים את נתחי הדג בתבנית עמידה לתנור ואופים במשך 20 דקות.

הצעת הגשה: מומלץ להגיש חם עם 2-3 פרוסות לימון דקות בצד.