גם השנה ייצאו כ-180 תלמידי כיתות י"א-י"ב ממדרשית נעם בכפר סבא אל קבריהם של 54 בוגרי המדרשיה לדורותיה שנפלו במהלך שירותם הצבאי בקרבות ישראל.
תלמידי מדרשית נעם, הישיבה התיכונית הראשונה שהוקמה לפני כ- 65 שנה, יתפזרו בעשרות בתי עלמין צבאיים ברחבי הארץ, מצפת בגליל ועד באר שבע בדרום, ישתתפו בטקסי האזכרה הצבאיים ויחזקו את המשפחות השכולות. כהכנה ליום הזיכרון גם לומדים התלמידים על החללים שאת קבריהם יפקדו.
קיר ההנצחה של בוגרי המדרשייה (מדרשיית נועם):
הפרויקט המרגש, הייחודי בקרב תלמידי תיכון, מתקיים במשך עשרות שנים במדרשית נעם הוותיקה, ומהווה נדבך בקשר בין המוסד לאלפי בוגריו. "המדרשיה איננה עוד מוסד חינוכי" אמר השבוע מנכ"ל מדרשית נעם שמואל בר-לבב "המדרשיה רואה באלפי בוגריה חלק ממשפחה גדולה בה הקשר אינו רק בשנות הלימודים אלא גם במהלך החיים. הקשר הוא תוסס וחי ולהבדיל, לצערנו, זיכרונם של הנופלים ייחודי ועמוק."
"אנו רואים במסורת יום הזיכרון משימה חינוכית ראשונה במעלה, הן מצד הקשר ארוך השנים בינינו לבין המשפחות השכולות והן מצד חיבורם של התלמידים הצעירים למורשתם של הבוגרים ולמסירותם למען מדינת ישראל".
בר לבב ציין כי התגובות מצד המשפחות ומצד התלמידים מרגשות "התלמידים מתפזרים ברחבי הארץ עם חולצות מיוחדות אותן הם לובשים ביום זה, מעבירים מכתב למשפחות בשם תלמידי המדרשיה ומחזקים את המשפחות היקרות, שחלקן מצפה מדי שנה לתלמידים. ההורים מספרים לתלמידינו הצעירים את סיפור גבורת בנם והקשר אף נמשך לאורך השנים בין התלמידים למשפחות, גם לאחר סיום לימודיהם".
מאז הוקמה מדרשית נעם לפני 65 שנה, נפלו 54 מבוגריה במהלך שירותם הצבאי, ביניהם מח"ט חברון דרור וינברג, יוסי פינק שנחטף בלבנון, בנג'י הילמן שנפל במלחמת לבנון השנייה, הנווט אהרן כץ שנפל במלחמת שלום הגליל, ועוד רבים וטובים יהי זכרם ברוך.

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים