מתכון לשפרדס פאי

מסתבר שהשילוב בין בשר לפירה תפוחי אדמה הולך גם מדהים כמנה אחת, אין פלא שפאי שפרדס המשלבת בין השניים היא גם לא במקרה המנה הכי פופלרית באנגליה ובאירלנד

פאי תפו"א ובשר שתרצו להכין בכל יום ראשון
  (צילום: vodkaandbiscuits)

מתכון לשפרדס פאי

מסתבר שהשילוב בין בשר לפירה תפוחי אדמה הולך גם מדהים כמנה אחת, אין פלא שפאי שפרדס המשלבת בין השניים היא גם לא במקרה המנה הכי פופלרית באנגליה ובאירלנד.

מצרכים:

680 גרם בשר בקר טחון
1 בצל, חתוך לקוביות
2 גזרים גדולים, חתוכים לקוביות
3 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
2 שיני שום, כתושות
170 גרם שעועית ירוקה קפואה, חתוכה לחצאים או שלישים
1 כף רסק עגבניות
1/4 כפית תימין טרי קצוץ או מיובש
1/2 כפית פפריקה
3/4-1 כוס ציר עוף / מים + מעט אבקת מרק
קורט צ'ילי גרוס
מלח ופלפל שחור
לפירה:
3 תפוחי אדמה גדולים בקליפה אדמדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
1 כוס חלב שקדים
שן שום, כתושה
גבעול תימין טרי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
30 גרם מרגרינה בטעם חמאה (פרווה כמובן)

אופן ההכנה:

1. מחממים היטב מחבת על אש בינונית עד גבוהה ומוסיפים את הבשר הטחון(או שאריות הבשר) ומטגנים במשך 3-4 דקות עד שהבשר מתחיל להשחים.

2. מוסיפים את הבצל, הסלרי, והגזר, מתבלים במלח, פלפל, תימין, וצ'ילי גרוס ומבשלים במשך 2 דקות עד שהבשר משחים לגמרי והירקות מתחילים להתרכך. מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים את השום ומבשלים במשך 45 שניות נוספות, עד שהוא מעלה ריח, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול, במידת הצורך.

3. מוסיפים את השעועית הירוקה ו-1/4 כוס מציר העוף ומערבבים. מנמיכים את הלהבה, וכל 5 דקות מוסיפים 1/4 כוס נוסף מהציר. מבשלים על חום נמוך ומערבבים לעתים קרובות, עד שהבשר והירקות רכים מאוד.

4. מקביל לבישול הבשר והירקות, מרתיחים את תפוחי האדמה עם מלח בסיר גדול ומכסים במים קרים. מבשלים על אש גבוהה במשך 12-10 דקות, עד שניתן לנעוץ מזלג בתפוחי האדמה בקלות. מסננים מנוזלים ומשאירים את תפוחי האדמה בסיר.

5. בסיר רוטב קטן, מבשלים יחד את חלב השקדים, השום, המרגרינה והתימין, עד שהמרגרינה נמסה והרוטב חם. לאחר מכן מסירים את ענף התימין מהרוטב, ומועכים את תפוחי האדמה לפירה תוך הוספה הדרגתית של הרוטב, עד לקבלת מרקם סמיך ואחיד.

רגע החיבור:
7. מעבירים את תערובת הבשר והירקות לתבנית אפייה עגולה בקוטר 30 ס"מ או לתבנית מרובעת בגודל 23X23 ס"מ, מניחים מעל את הפירה בשכבה אחידה ובעזרת מזלג "חורשים" את פני הפירה.

'חורשים' עם מזלג על הפירה(צילום: vodkaandbiscuits)

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות, ובסוף האפייה מעבירים את התנור למצב גריל וצולים במשך 5 דקות להשחמה קלה תפוחי האדמה.

בתאבון!

=====

מקור

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו