הדרך הקלה להכין קציצות דגים ביתיות

אם מתחשק לכם לגוון את הדג לשבת או להוסיף אופציה נוספת לבחירה. קציצות דגים ביתיות ברוטב עגבניות, יהיו אחלה פתרון

הדרך הקלה להכין קציצות דגים ביתיות
  (צילום:שטארסטוק)

מתכון לקציצות דגים ביתיות ברוטב עגבניות

אם מתחשק לכם לגוון את הדג לשבת או להוסיף אופציה נוספת לבחירה. קציצות דגים ביתיות ברוטב עגבניות, יהיו אחלה פתרון שאפילו גם הילדים שלכם ישתגעו עליו.

מצרכים לקציצות:
500 גרם דג בקלה / קרפיון טחון
2 בצלים, מגורדים דק
1 גזר, מגורד
3 ביצים
1 מצה מושרת במים ושבורה לחתיכות קטנות
1/2 צרור כוסברה, קצוצה
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
1 כפית כמון
מלח ופלפל שחור

מצרכים לרוטב:
2 כוסות עגבניות חתוכות לקוביות
2 גמבות, קצוצות דק
10 שיני שום, פרוסות
5 כפות שמן
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
1 כפית כמון
פלפל שחור בנדיבות ומלח
3 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, שמים את כל מרכיבי הקציצות ולשים עד לקבלת עיסה אחידה.

הכנת הרוטב:

2. בסיר נמוך ורחב, מחממים את השמן, מטגנים את פרוסות השום במשך 2 דקות בדיוק ומוסיפים את העגבניות והפלפלים. מבשלים תוך בחישה מתמדת עד שהנוזלים מתאדים.

3. מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות ולבסוף את המים, ומבשלים במשך 3 דקות נוספות.

4. יוצרים כדורי קציצות מהעיסה, ומורידים לרוטב המבעבע. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 35 דקות על אש נמוכה.

בתאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
2 תגובות - 1 דיונים מיין לפי
1
מצה ?
עומר | 12-06-2018 17:25
מה ניתן לשים במקום מצה?
תחליף למצה
רחל | 06-08-2019 22:49
מנסיון אפשר לשים פירורי לחם או לטחון לחם יבש. בהצלחה!!