נחים על השמרים: מתכון לשטרודל שמרים ביתי

מתכון לשטרודל שמרים ושוקולד ביתית, כי אין עוגת שבת מתאימה יותר למי שכל השבוע לא נח על השמרים!

נחים על השמרים: מתכון לשטרודל שמרים לשבת
  (צילום:שטארסטוק)

מתכון לשטרודל שמרים ביתי 

אם בכל השבוע אתם 'לא נחים על השמרים', מגיע לכם לפחות בשבת לנוח עם עוגת שמרים עשירה בשוקולד לצד כוס קפה גדולה, או כל משקה אחר שאהוב עליכם. המתכון הזה הוא הגרסה הפשוטה והמובנת להכנת עוגת שמרים ביתית טעימה לא פחות. תיהנו!

מצרכים:
4 כוסות קמח לבן
1 כוס חלב פושר
200 גר' חמאה בטמפרטורת חדר
1 ביצה
5 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
ממרח השוקולד שאהוב עליכם
קמצוץ קינמון
ביצה להברשה
סוכר גס לפיזור

(להכנת הבצק, כדאי להשתמש במיקסר עם וו לישה)

אופן ההכנה:
1. מנפים את הקמח לקערת המיקסר, ומוסיפים את השמרים והסוכר. מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית, מוסיפים בהדרגה לפי הסדר הבא את החמאה חתוכה לקוביות, הביצה וכוס החלב ולשים במשך כ-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה למשך שעה וחצי.

2. מחממים את התנור על 180 מעלות.

3.לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשני כדורים שווים. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים עליו כל אחד מן הכדורים למלבן בעובי 1 ס"מ.

4. מורחים את השוקולד על מלבן הבצק ומפזרים מעל קינמון לפי הטעם.

5.מגלגלים לגלילה את שני המלבנים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

6. מורחים בביצה טרופה את שני הגלילות ומפזרים מעל סוכר (מומלץ סוכר חום גס).

7. מכניסים לתנור לאפיה במשך 35 דקות, עד שהגלילות מקבלות גוון זהוב משני הצדדים.

שימו לב: ניתן לעשות את העוגה גם פרווה, על ידי החלפת החלב במים ואת החמאה במרגרינה, בכמויות זהות

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו