החורף דופק בחלון: מתכון למרק מינסטרונה

אז מה קורה שמכניסים ארוחה שלמה למרק? התוצאה מינסטרונה, שפשוט לא תרצו להפסיק להכין.

שלטון החורף: כשמרק הופך לארוחה בפני עצמה
  מינסטרונה- מרק הוא ארוחה (צילום: heatherchristo.com)

מתכון למרק מינסטרונה

ככל שבחוץ הטמפרטורות ממשיכות לרדת- הביקוש למרק רק עולה. אז מה קורה שמכניסים ארוחה שלמה למרק? התוצאה מינסטרונה, שפשוט לא תרצו להפסיק להכין.

מצרכים:

3 כפות שמן זית
1 בצל, חתוך לקוביות
4 גזרים, פרוסים דק
4 גבעולי סלרי, פרוסים דק
כוס אפונה ירוקה חלולה
כוס שעועית ירוקה חצויה
850 גרם שעועית לבנה, מושרית במים במשך 12 שעות
425 גרם שעועית שחורה, מושרית במים במשך 12 שעות
400 גרם רסק עגבניות
8 כוסות מרק ירקות צח או מים
כף אורגנו מיובש
מלח גס
2 כוסות פסטה קצרה (מומלץ פנה)

אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול עם תחתית כבדה, מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 5 דקות עד לריכוך.

2. מוסיפים לסיר את הגזר והסלרי ומטגנים יחד במשך 5 דקות תוך ערבוב לעתים קרובות. מוסיפים את האפונה, השעועית הירוקה, השעועית הלבנה והשחורה, רסק העגבניות ומרק הירקות. מערבבים היטב, מתבלים באורגנו ומכסים את הסיר. מבשלים על אש נמוכה במשך 40 דקות.

3. מוסיפים את הפסטה לסיר, מכסים ומבשלים במשך 10 דקות נוספות, עד שהפסטה מבושלת. טועמים ומתבלים לפי הצורך במלח גס.

בתאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו