פרשת המרגלת ענת קם: "השמאל מצמיח גידולי פרא"
סערה ציבורית בעקבות חשיפת פרשת "העיתונאית המרגלת" ענת קם. הימין בהתקפה חריפה. ח"כ אורי אורבך "הבית היהודי": "תחת המעטה של חופש הביטוי וזכויות אדם צומחים גידולי פרא קיצוניים". אורבך דורש מהצבא לסנן מגוייסים חדשים מהשמאל הקיצוני.

בית המשפט הסיר את צו איסור הפרסום מהפרשה הביטחונית שתסעיר את המדינה. לפי חקירה שניהלו שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל, נמצאו לכאורה ראיות לכך שחיילת בשירות חובה, ענת קם, ששירתה בעברה כפקידה בלשכת מפקד פיקוד המרכז בצה"ל, אספה והוציאה ללא רשות מהצבא ובניגוד לאיסורים מפורשים, למעלה מאלפיים מסמכים, כאשר מאות רבות מתוכם מסווגים "סודי" ו-"סודי ביותר". ענת קם היא עיתונאית אתר "וואלה!".
התגובות במערכת הפוליטית סוערות. ח"כ אורי אורבך מפלגת הבית היהודי אמר לסרוגים כי השמאל שמרבה לדבר בשפת הזכויות מצמיח מתוכו גידולי פרא. "תחת המעטה של חופש הביטוי וזכויות אדם צומחים בערוגות השמאל גידולי פרא קיצוניים", אמר אורבך.
אורבך הוסיף ואמר כי צה"ל צריך לסנן גורמים מסויימים מהשמאל הקיצוני שעלולים לנצל לרעה את תפקידם הסודי לצרכים פוליטיים. "הצבא חייב לבחון היטב את מי הוא מגייס ובידי מי הוא מפקיד את בטחון אזרחי ישראל".