אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

הגיע הזמן להתחמם: 3 מתכונים למרקים מנצחים

הגשם, הקור והסערה חזרו אלינו וזה זמן מצוין להכין מרק שימלא את הבית בריחות חורף נעימים

זמן להתחמם: 3 מתכונים למרקים מנצחים
  (צילום:shutterstock)

הגשם, הקור והסערה חזרו אלינו וזה זמן מצוין להכין מרק שימלא את הבית בריחות חורף נעימים.

הבחירה הקלאסית- מתכון למרק ירקות עשיר

מנות: 8 | פרווה

מצרכים:
2 גזרים בינוניים
3 תפוחי אדמה
2 פלפלים אדומים
2 כוסות אפונה
2 גבעולי סלרי
1 עלה דפנה (לא חובה)
1 בצל גדול
2 שיני שום בינוניות
קמצוץ טימין מיובש
4 כפיות שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי טעם

אופן ההכנה: 

1. קוצצים גס את הבצל ושיני השום, חותכים את גבעולי הסלרי, הפלפלים האדומים, תפוחי האדמה והגזרים לקוביות בגודל שווה.

2.מחממים את שמן הזית בסיר גדול (שמתאים ל-5 ליטר), ומטגנים בו את הבצל על אש בינונית-גבוהה, עד לשקיפות במשך 5 דקות.

מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

3. מוסיפים לסיר את השום וקוביות הגזר, ומערבבים, עד שהשום מעלה ריח.

4.מוסיפים את הסלרי, עלה הדפנה והטימין, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות.

5. מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה והאפונה, מכסים במים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. לא מכסים את הסיר.

6. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 25 דקות נוספות בסיר מכוסה. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

הבחירה הקלאסית (צילום:shutterstock)

טעם יוקרתי- מתכון למרק בצל

מצרכים:
100 גרם חמאה
2 ליטר בצל פרוס לרצועות "חצי אמינסה", פרוס דק
1 כף עלי טימין, קצוץ דק מאד
1 כוס יין לבן
2 ליטר מים
פלפל לבן, מלח, מעט סוכר

אופן ההכנה:

1.לחמם את החמאה עד שהיא חומה (לא שחורה!),

2.לזרוק לתוך החמאה את הבצל והטימין הקצוץ ולבשל עד שהבצל רך וחום.

3. להוסיף את היין ולערבב היטב, לגרד את התחתית. לצמצם את כל היין.

4.להוסיף את המים ולאחר שמגיע לרתיחה להוסיף את התבלינים. לבשל כ-20 דקות נוספות ולתקן טעמים.

טיפ: במקרה שמשתמשים ביין בישול מתוק צריך פחות סוכר. הסוכר רק צריך לאזן את חמיצות היין.

========

המתכון באדיבות השף הראשי ברשת קפה גרג, נדב מרום.

טעם יוקרתי(צילום:shutterstock)

כתום עולה-מתכון למרק בטטה מוקרם

מצרכים:
גזר אחד גדול
חצי בצל גדול
1 ק"ג בטטות, מקולפות (כ6-7 בטטות)
100 מ"ל שמנת מתוקה
כף אבקת מרק בטעם עוף
מלח, פלפל לבן טחון לפי הטעם

אופן ההכנה:

1.חותכים גס את כל הירקות ומכניסים לסיר מתאים.

2. מכסים במים את הירקות ועוד כמה ס"מ מעל, ומרתיחים על האש כשעה.

3. לאחר שהירקות  בסיר רכים לחלוטין מוסיפים את השמנת והתבלינים וטוחנים בבלנדר ידני.

4. מתקנים את הסמיכות עם מים או מצמצמים במקרה הצורך.

==========

המתכון באדיבות השף נדב מרום, שף ראשי ברשת קפה גרג.

הולכים לנסות את המתכון במטבח הפרטי שלכם? אל תשכחו לשתף אותנו איך יצא!

כתום עולה(צילום:shutterstock)

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו