תנו לשולחן שלכם לפרוח: סטיילינג לשולחן ט"ו בשבט - סרוגים

תנו לשולחן שלכם לפרוח: סטיילינג לשולחן ט"ו בשבט

לכבוד ט"ו בשבט המתקרב, ערכנו ראיון מיוחד עם האישה שעיסוקה העיקרי הוא סטיילינג לשולחנות אירוח בחגים ואירועים, גבי כץ, שמגלה לכן כיצד לשלב את הסטייל של הטבע עם השולחן שלכם.

שרה בן דוד, חדשות סרוגים
תנו לשולחן שלכם לפרוח: סטיילינג לשולחן ט"ו בשבט
  תנו לשולחן החג שלכם לפרוח (צילום:שטארסטוק)

לכבוד ט"ו בשבט המתקרב, ערכנו ראיון מיוחד עם האישה שעיסוקה העיקרי הוא סטיילינג לשולחנות אירוח בחגים ואירועים, גבי כץ, שמגלה לכן כיצד לשלב את הסטייל של הטבע עם השולחן שלכם.

להתחבר לטבע

ט"ו בשבט הוא יום ההולדת הרשמי של הטבע. יום בו כולנו מתאספים סביב שולחן, כדי לברך ולהודות על כל הטוב והשפע שנתן לנו הטבע. המעוטר בפירות וצמחים המתחדשים בטבע. לכן אין יותר מתאים משימוש בחומרים טבעיים לעטר את שולחן החג.

"מוטיב משמעותי ומרכזי שאני משלבת בעיצובים שלי מקורו בטבע, ובפוטנציאל הקסום שבו להפוך מחומר גלם בסיסי לאמירה סטייליסטית ממש" מספרת גבי לסרוגים. "זה הושרש כפי הנראה עוד בסיפורי הזיכרונות של סבתי מבית אמי, אשר ברחה והסתתרה עם משפחתה ביערות בקרב הפרטיזנים, ובימי חג הייתה מקשטת את שמלתה היחידה בפרחי שדה. וכשאני כילדה הייתי עורכת חגיגות לחבריי בחצר הבית, הייתי יוצרת מעצי הפרי בחצר קישוטים מרכזיים לשולחן האירוח המאולתר".

החיבור בין האג'נדה האקולוגית לט"ו בשבט הוא טבעי ומובן מאליו, לכן כדאי ואף רצוי להשתמש בכלים רב פעמיים או חד פעמים יפים ואיכותיים מחומרים מתכלים שלא משאירים נזק לסביבה

סטיילינג לשולחן שלכם

מפני שעיצוב השולחן יהיה בהשראת הטבע, נבחר לתפאורת השולחן בעונה חורפית זו: נרקיסים, פרחים טריים, ציפורים מלאכותיות (ניתן להשיג בכל חנויות היצירה) וכל מה שיכול להתחבר למוטיב הטבע.

כי גם לשולחן שלכם מגיע סטיילינג

בחירת הצבעים לעיצוב השולחן: את מרכז השולחן נקשט בסידור המשלב ירוק וורוד, כצבעי השקדייה היפהפייה הפורחת בעונה זו. ניתן להשיג רנרים בגוונים האלה, כדים, קערות הגשה ועוד שלל פריטים שיכולו לתת את החיבור הקסום לטבע.

מומלץ למצוא מערכת כלים פרחונית, או ללכת על המראה הסולידי בצלחות בגוונים בהירים. ניתן להוסיף גם שלל סלסלות קש, קישוטי נייר, שניתן להכין בבית עם קיסמי שיניים ברוח ואווירת החג שיכולים להוסיף חן ועניין. להשלמת מראה עיצוב השולחן בדרך יצירתית, נפזר שקיות נייר חומות עם מיטב פירות העונה היבשים.

טיפ למארחת

כמשהי שלמעלה מעשרים שנה, מלווה נשים (בעיקר) ומנחה אותן כיצד לארח, מה הטיפ הכי חשוב שתוכלי לתת למארחת?

"לארח זה תענוג גדול, אך גם תענוג מעייף. ולעתים קורה שמרוב הכנות לאירוע, האורחים מגיעים ונראים "מיליון דולר" והמארחת נראית כמו סינדרלה (לפני שהנסיך מצא אותה!). הסוד הוא בהכנה מראש, וכאן אני ממליצה למארחת לפנות לעצמה את הזמן ולרשום בפנקס מראש כיצד להתכונן בתבונה וביעילות לאירוע, קטן כגדול. הסוד הוא בתכנון המוקדם".

מה החזון שלך?

"להביא ולהכניס יופי לבתים, וללמד את בעליהם לארח בסטייל ובאסתטיות, ואני עושה זאת באהבה והנאה גדולה". מסכמת גבי.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
LIVE

עכשיו בשידור חי i24: טבח בדרוזים בסוריה, ישראל תוקפת בדמשק

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
סטיילינג...
דבורה לשם | 14-02-2017 6:23
כל חג אצלי בבית..עובר דרך התורה של גבי, וכל שנה חידושים, שווה לעקוב...ולהנות מהשולחנות...המון רעיונות ברי השגה וביצוע.