אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

מתכון לאורז עם פירות יבשים מקורמלים

אם כבר החלטתם לפתוח שולחן חגיגי לכבוד ט"ו בשבט, אז אל תחמיצו את ההזדמנות להכין את המנה שקוצרת מחמאות במינימום מאמץ

המנה הכי מבריקה לחגיגות ט"ו בשבט

מתכון לאורז עם פירות יבשים מקורמלים

אם כבר החלטתם לפתוח שולחן חגיגי לכבוד ט"ו בשבט, אז כדאי לכם להכיר את המנה שתתן לכם את הטוויסט הכי כיף לחגיגות במינימום מאמץ: אורז עם פירות יבשים מקורמלים וכל מילה נוספת מיותרת.

מצרכים:

*רשימת מרכיבי הפירות היבשים גמישה, וניתן להוסיף ולשנות לפי הטעם האישי

100 גרם משמשים מיובשים
100 גרם שזיפים מיובשים
100 גרם צימוקים כהים
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
1/2 כוס יין מתוק
2 בצלים
1 כפית גדושה קינמון
3 כפות סוכר חום / דבש
1 כפית מלח
200 גרם אורז לבן

אופן ההכנה:

1.חוצים את המשמשים והשזיפים, ומשרים בקערה מלאה מים במשך 15 דקות. מסננים מנוזלים ושומרים את מי ההשריה.

2.חותכים את הבצל לרצועות דקות, משמנים סיר גדול ושטוח ומטגנים את הבצל, עד להזהבה.

3. מוסיפים את הפירות היבשים, מתבלים ומאדים במשך 5 דקות על בינונית-נמוכה. מוסיפים את היין האדום, מכסים את הסיר ומנמיכים ללהבה נמוכה ככל הניתן. מבשלים במשך 30 דקות, ומידי פעם מערבבים. אם התבשיל סמיך מידי, מוסיפים מעט ממי ההשריה.

4.במקביל, מטגנים קלות את השקדים בסיר משומן.

5.לקראת סוף בישול הפירות היבשים, מוסיפים את השקדים והסוכר החום או הדבש. מערבבים היטב ומסירים מהאש.

6. מכינים את האורז לפי ההוראות על האריזה ומעבירים לתבנית טבעת, עם חור במרכז. הופכים את האורז על כלי הגשה יפה ומניחים באמצע האורז, מסביב ומעל את הפירות המקורמלים.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו