מתכון לפאי תפוחים 

רגע לפני שהשבת מגיעה, קבלו מתכון לפאי תפוחים שתעניק לכם כמה רגעי אושר בניחוח קינמון ובצק טרי. הנאה מובטחת!(במיוחד בשבת בבוקר לצד תה חם)

מנות: 8 | פרווה

מצרכים:

200 גרם מרגרינה או חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
2 כוסות (300 גרם) קמח
1 ביצה
למילוי:
1 ק"ג תפוחי עץ ירוקים
2 כפות מרגרינה או חמאה
1/4 כפית פלפל אנגלי (לא חובה)
1 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
3/4 כוס סוכר
2 כפות קמח
2 כפיות קורנפלור
1 כף חומץ תפוחים
1 ביצה
אופן ההכה:
1. מעבדים בקערת מיקסר את המרגרינה (כדאי לחתוך לקוביות כדי להקל על העבודה), יחד עם אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מוסיפים את הביצה עם 1/4 מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה, ללא גושים. בהדרגה, מוסיפים את שאר הקמח, עד לקבלת בצק. נזהרים לא לעבד יותר מידי, מה שעלול לפגוע במרקם הבצק.

3. עוברים ללישה בידיים, ומאחדים את הבצק לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון עד שעתיים, שהבצק יהיה קר וקשה. ולאחר מכן מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים.

4.מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

5.מרדדים כדור אחד על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול מקוטר התבנית. בעזרת הנייר הופכים את הבצק, ומרפדים את התבנית והדפנות.

6. להכנת המילוי: מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות.

7. ממיסים את המרגרינה או החמאה במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה.

8.מוסיפים למחבת את התפוחים, ומבשלים יחד תוך כדי ערבוב, עד להזהבה.

9. בכלי נפרד מערבבים היטב את הקינמון, הפלפל האנגלי, המלח והסוכר, ומתבלים את התפוחים, תוך כדי ערבוב.

10. על אש נמוכה מבשלים את התפוחים עם התבלינים במשך 5-7 דקות, עד שהתפוחים מתרככים.

11. מוסיפים למחבת את הקמח והקורנפלור, ממשיכים לערבב ומבשלים במשך 3-5 דקות נוספות.

12. מסירים מהאש, מוסיפים את החומץ ומעבירים לקערה גדולה לערבוב.

רגע האיחוד:

1. מעבירים את המילוי לתבנית המרופדת בבצק. ולאחר מכן מרדדים את כדור הבצק השני לעיגול בקוטר זהה לעיגול הראשון, ומכסים איתו את הפאי. צובטים את שולי הפאי, כדי לסגור היטב את הקצוות.

2. דוקרים במזלג את הפאי בכמה מקומות, כדי שאדי הנוזלים יצאו החוצה במהלך האפייה.

3. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל כף (או פחות) סוכר.

4. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 20 דקות. לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, ואופים במשך 30-40 דקות נוספות, עד שנוזלי המילוי מבעבעים והפאי מזהיבה

שבת שלום!