אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

שביזות יום א': מתכון לפסטה ורצועות עוף

בין אם נשארו לכם שאריות עוף משבת ובין אם לא, מי מאיתנו לא נמצא עמוק בשביזות יום א'? מכדי להתחיל לבשל ארוחה מזינה וטעימה. מתכון פסטה ורצועות עוף עם תוספת רוטב פסטו הוא פתרון מעולה שיסגור לכם את הפינה

נשאר לכם עוף משבת? כך תכינו ממנו ארוחה
  (צילום:שטארסטוק)

מתכון לפסטה ורצועות עוף

בין אם נשארו לכם שאריות עוף משבת ובין אם לא, מי מאיתנו לא נמצא עמוק בשביזות יום א'? מכדי להתחיל לבשל ארוחה מזינה וטעימה. מתכון פסטה ורצועות עוף עם תוספת רוטב פסטו הוא פתרון מעולה שיסגור לכם את הפינה.

מנות: 4 | בשרי

מצרכים:
500 גרם חזה עוף / או שאריות עוף שנותרו משבת
400 גרם פסטה מומלץ פנה/ פטו'ציני
1 כוס עלי תרד טריים‏
1 כוס עלי בזיליקום טריים
1 שן שום
1/2 כפית מלח
6 כפות שמן זית
אופן ההכנה: 

1. חותכים לקוביות/רצועות את העוף וצולים אותו על מחבת פסים משומנת, עד להשחמה. אם בחרתם להשתמש בשאריות העוף משבת ספגו מהן היטב את הרוטב וטגנו קלות על לחימום והשחמה קלה.

2.הכנת הפסטו: מכניסים למעבד מזון את התרד, הבזיליקום, השום והמלח וטוחנים. מוסיפים את השמן לתערובת בזרם איטי ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק.

3.מרתיחים סיר גדול, עם מים וכף מלח. כשהמים מבעבעים, מוסיפים את הפסטה לסיר ומבשלים עד שהן מוכנות (כ2-3 דקות, תלוי בסוג הפסטה)

4.מסננים את הפסטה מהמים, שומרים בצד כוס אחד ממי הבישול ומחזירים את הפסטה לסיר (ללא מים).

5. מוסיפים לסיר הפסטה את הפסטו וקוביות/רצועות העוף ומערבבים היטב. מרטיבים מעט את הפסטה והעוף עם 2 כפות ממי הבישול של הפסטה, כדי לתת עסיסיות ומגישים.

הצעת הגשה: מזלפים שמן זית מעל הפסטה והעוף, משפרים תיבול (אם צריך) ומגישים חם.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו