מתכון לפלפלים ממולאים באורז וצנוברים
סוף השבוע הגיע ואין כמו ארוחה מפנקת לפני שמתחילים במרתון הבישולים. אז קחו לעצמכם את הזמן והכינו פלפלים ממולאים וחמים ממש כמו במטבח של סבתא.
מנות: 6 |פרווה
מצרכים:
6 פלפלים אדומים עם תחתית יציבה
3/4 כוס אורז לבן
1/4 כוס צנוברים
2 כפות צימוקים
3 בצלים
2 עגבניות קטנות
3/4 2 כוסות ציר מרק ירקות או מים
5 כפות שמן זית
1/2 כפית מיץ לימון
1-2 כפות נענע טרייה קצוצה או 2 כפיות נענע מיובשת
1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
1/2 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור
אופן הכנת המילוי:
1.קוצצים דק את הבצלים, וחותכים לקוביות קטנות את העגבניות.
2.מחממים 3 כפות שמן זית במחבת, ומטגנים את הבצל על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות.
3. מוסיפים את האורז והצנוברים ומערבבים. לאחר 5 דקות, מוסיפים את הצימוקים והעגבניות, ומתבלים במעט מיץ לימון, פלפל אנגלי, נענע, סוכר, מלח ופלפל שחור (לפי הטעם). מערבבים ומבשלים במשך 2 דקות.
4.מוסיפים למחבת 1/4 1 כוסות ציר מרק הירקות או המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 12 דקות, או עד שהנוזלים מצטמצמים. טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש – כעת האורז מבושל באופן חלקי בלבד.
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות.
2. חותכים את ראשי הפלפלים ומסירים את הליבה והגרעינים.
3.ממלאים את הפלפלים במלית האורז ומכסים בראשים הקטומים.
4. מסדרים את הפלפלים בתבנית עם שוליים מעט גבוהים, כך שיעמדו באופן יציב.
5. יוצקים מעל את 1/2 1 כוסות ציר המרק או המים שנותרו, וכמה טיפות שמן על כל פלפל.
6.מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לאפייה למשך שעה או עד שהפלפלים רכים. מידי פעם מוודאים שהפלפלים לא התייבשו, ואם כן ניתן להוסיף מעט מים.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים