אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

מתכון לביצת עין על מצע תפוח אדמה

אחרי שגילנו את ביצת העין על מצע עגבניות וקראנו לזה 'שקשוקה', הגיע הזמן לגלות אופציה חדשה וטעימה לא פחות- ביצת עין על תפוח אדמה אפוי שכיף לאכול בכל שעות היום

לא עוד שקשוקה: עידן חדש לביצת עין
  (צילום: Home Cooking Adventure)

מתכון לביצת עין על מצע תפוח אדמה 

אחרי שגילנו את ביצת העין על מצע עגבניות וקראנו לזה 'שקשוקה', הגיע הזמן לגלות אופציה חדשה וטעימה לא פחות- ביצת עין על תפוח אדמה אפוי שכיף לאכול בכל שעות היום.

מנות:4 |חלבי

מצרכים:

2 תפוחי אדמה בינוניים / גדולים
1 בצל בינוני
4 ביצים קטנות
3-4 שיני שום
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
2 כפות שמן זית או 14 גרם חמאה
עירית טרייה קצוצה
מלח ופלפל שחור

(הוראות הכנה מתחת לסרטון)

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. מנקים היטב את תפוחי האדמה בקליפתם, ומנקבים אותם בעזרת מזלג. מניחים בתבנית, ואופים בתנור במשך 30-40 דקות, עד לריכוך. מוציאים ומניחים בצד לצינון. (לא מכבים את התנור).

3. במקביל, חותכים לקוביות את הבצל, וקוצצים דק את השום. מחממים את השמן (או החמאה) במחבת גדולה, על אש גבוהה-בינונית, ומטגנים את הבצל והשום במשך 5 דקות, עד לריכוך.

4. כשתפוחי האדמה קרים מספיק, חוצים אותם לשניים לאורכם, ובעזרת כף גורפים החוצה את תוכנם – אך משאירים שוליים של חצי סנטימטר 'בשר' תפוחי אדמה. (ראו בסרטון המצורף למעלה)

5. מוסיפים למחבת עם הבצל את תוכנם של תפוחי האדמה והגבינה המגורדת, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים לאיחוד מלא ומסירים מהאש.

6. מסדרים את החצאים המרוקנים של תפוחי האדמה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, וממלאים אותם בתערובת שבמחבת. בעזרת גב של כפית, דוחסים, מחליקים את פני השטח של תפוחי האדמה הממולאים, ויוצרים שקערורית כדי לפנות מקום לביצים.

7. מפזרים עירית קצוצה על כל תפוח אדמה, ושוברים מעל ביצה אחת.

8. אופים במשך 10-15 דקות, עד שהביצים מתגבשות לביצת עין. ומגישים!

=========

מקור

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו