אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

מתכון לשקשוקה חלבית ומפנקת בתנור

כשאתם מנסים לחשוב מה אפשר להכין בכמה שפחות זמן ועבודה ושיהיה כמה שיותר טעים, שקשוקה בתנור עם טוויסט חלבי שעושה את הבדל מסתם שקשוקה לשקשוקה גאונית- יעשה לכם את העבודה לארוחת צהריים או ערב (ויש יאמרו אפילו בוקר).

המתכון המדויק לארוחת צהריים-ערב
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לשקשוקה חלבית ומפנקת בתנור 

כשאתם מנסים לחשוב מה אפשר להכין בכמה שפחות זמן ועבודה ושיהיה כמה שיותר טעים, שקשוקה בתנור עם טוויסט חלבי שעושה את הבדל מסתם שקשוקה לשקשוקה גאונית- יעשה לכם את העבודה לארוחת צהריים או ערב (ויש יאמרו אפילו בוקר).

מנות: 6 | חלבי

מצרכים:

1 כף שמן זית
1 בצל קטן, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
2 כוסות רוטב עגבניות פיקנטי
4 עלי בזיליקום טריים, קצוצים
1 כפית צ'ילי גרוס
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
6 ביצים
113 גרם מוצרלה, חתוכה לפרוסות

שימו לב: מומלץ להשתמש במחבת שניתן להשתמש בה גם בתנור. אין לכם? השתמשו במחבת רגילה, ולפני שמגיע שלב האפייה, העבירו את הרוטב לתבנית המותאמת לתנור.

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור לחום של 180 מעלות

2.מחממים שמן זית במחבת, ומטגנים במשך 5 דקות את הבצל הקצוץ ומוסיפים לאחר מכן את השום ומטגנים במשך דקה נוספת.

3. מוסיפים את רוטב העגבניות, הבזיליקום והצ'ילי ומתבלים במלח ופלפל שחור. כדי להפוך את השקשוקה לחריפה יותר, מוסיפים עוד צ'ילי. מביאים את הרוטב לרתיחה וברגע שהרוטב מבעבע, מסירים מהאש.

4. בזהירות, שוברים את הביצים לתוך הרוטב במחבת ומפזרים ביניהן את פרוסות המוצרלה.

5. מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים במשך 8-10 דקות או עד שהביצים מוכנות.

הצעת הגשה: לקשט עם בזיליקום קצוץ ולהגיש חם.

======

מקור

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו