גלרית תמונות ענקית: איך אופים מצות עבודת יד

צפו בגלריית תמונות ענקית של אפיית מצות עבודת יד שנערכה בישיבת ההסדר "אור וישועה" בחיפה. את המצות אפו בתנור חרס העשוי מעפר, מים ותבן ושהוכן במיוחד לאפיית המצות. כתבנו אריה יואלי, ניקה את עצמו מפירורי חמץ והביא תמונות והסברים על תהליך האפיה.

גלרית תמונות ענקית: איך אופים מצות עבודת יד
  לשים את המצות (אריה יואלי)

בהתחלה עוטפים את כל כלי העץ בניר פרגמנט, שיושלך לפח בתום השימוש. שאר הכלים שעשויים מנירוסטה ינוקו היטב במים וסבון.

התנור עשוי מחימר (חול, מים וקש) והוא שחזור לתנורים ששימשו את אבות אבותינו לאפייה. בקרבת התנור החום בלתי נסבל.

המנוף, בעזרתו ילושו סופית את הבצק. החלקים שאינם נוחים לניקוי, נעטפו בניילון נצמד שמושלך בתום השימוש.

שולחן הרידוד לאחר ניקיון, מוכן לעבודה.

כל העובדים במלאכת האפייה, גוזזים את ציפורניהם לפני תחילת העבודה ושוטפים את הידיים במים וסבון, בכל סיבוב של אפייה.

הקמח מוכנס לקערת הלישה

מוסיפים מים לקערת הלישה. מעתה יתחילו למנות 18 דקות עד לסיום העבודה. הלישה נעשית בידיים. המים שמוסיפים לקמח, לנו במשך הלילה מחוץ למקום שאיבתם.

אחרי הלישה הראשונית, עוברים ללישה הסופית בעזרת המרדה, שדוחס את הבצק.

כל מרדד מקבל כדור בצק אותו הוא משטח בעזרת המערוכים לצורת מצה דקה.

אחרי תום הרידוד, מנקבים את המצה. לצורך כך משתמשים במזלגות חד פעמיים, שמושלכים בתום השימוש. החורים במצה יועילו שהבצק לא יתנפח באפייה.

אחרי החירור, מלבישים את המצה על המקל (עם הנייר) ורצים איתו לתנור.

את המצה משטחים בתוך התנור. החום האדיר בתנור, מבעיר את הנייר שעל המקל.

המצה שוהה בתנור בין 6 ל-10 שניות עד שהיא מוכנה.

ואז מוציאים אותה בעזרת מרדה.

המצות בצאתן מהתנור. התהליך כולו לקח כ-13 דקות בלבד.

מצה שהתקפלה. מצה זו היא ספק חמץ ולא ישתמשו בה בפסח.

בתום כל סיבוב  של אפייה מנקים את משטחי העבודה היטב במים וסבון.

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע