אלקין מחתים ח"כים: להדיח את גטאס מהכנסת - סרוגים

אלקין מחתים ח"כים: להדיח את גטאס מהכנסת

השר זאב אלקין פנה לחברי הכנסת וביקש מהם לתמוך בהדחתו של ח"כ באסל גטאס מהכנסת במסגרת חוק ההדחה. מוטי יוגב: "לעצור את גטאס מיד"

חדשות סרוגים
אלקין מחתים ח"כים: להדיח את גטאס מהכנסת
  (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)

פרשת באסל גטאס.

השר זאב אלקין פנה הבוקר (שני) לחברי הכנסת וביקש מהם לתמוך בהדחתו של ח"כ באסל גטאס מהכנסת במסגרת חוק ההדחה שאושר לפני מספר חודשים.

אמש  פורסם כי גטאס חשוד בהברחת 12 טלפונים סלולריים למחבלים בכלא קציעות. "ההליך הפלילי ייקח הרבה מאוד זמן", אמר אלקין, "אך אין שום סיבה שבעולם שהוא ימשיך כל הזמן הזה לכהן בכנסת, לקבל משכורת על חשבון הציבור ולנצל את חסינותו ומעמדו לתמיכה בטרור. בואו נשים לזה קץ".

אלקין אמר עוד כי "במסגרת חוק ההדחה, אני קורא לחברי הכנסת לשים קץ לתופעה הזו של כהונת חברי כנסת שבגלוי מסייעים לטרור ותומכים בו, בניגוד מוחלט להתחייבות שלקחו על עצמם במסגרת סעיף 7א לחוק יסוד הכנסת".

"אני מבקש מכם לצרף את חתימתכם לפנייה שאני יוזם היום להפעלת המנגנון בחוק שאושר בקדנציה הזו, אותו קידמתי לפי בקשת ראש הממשלה, ולפעול יחד כדי להרחיק את ח"כ באסל גאטס באופן מיידי. העובדות הן ברורות, ולמרות זאת ח"כ באסל גאטס לא מביע שום חרטה".

רוב של 90 חברי כנסת

כדי להתחיל את הליך ההדחה דרושות 70 חתימות של חברי כנסת, כאשר להדחה עצמה דרוש רוב של 90 חברי כנסת. חברו של אלקין בליכוד, השר יריב לוין, אמר כי "חברי הכנסת של בל"ד, בטאס, זועבי וזחלאקה נוהגים לאורך שנים בהתנהגות שמזמן חצתה את קו הגבול שבין הבעת מחאה לבין בגידה ושיתוף פעולה עם האויב. הם מעודדים טרור, קוראים להחרים את ישראל והופכים את ישיבתם בכנסת ישראל למוצב קדמי של הטרור".

"בית המשפט העליון מאפשר לאנשים הללו להתמודד לכנסת למרות שוועדת הבחירות פוסלת אותם פעם אחר פעם. זו לא דמוקרטיה – זו אנרכיה. אין להם מקום בכנסת, אין להם זכות להחזיק באזרחות ישראלית ומקומם בכלא".

לעצור אותו מיד

ח"כ מוטי יוגב מהבית היהודי הוסיף כי "אם נכונה העבירה שעבר ח"כ באסל ראטס, הרי שיש לעצרו מיד ולא לאפשר לו חופש תנועה והסתה".

שרת התרבות והספורט מירי רגב אמרה: "אני קוראת ליועץ המשפטי לממשלה למצות את החקירה עד תום ולוודא שהסוסים הטרויאנים האלה לא יכהנו בכנסת ישראל".

גם באופוזיציה מגנים

יו"ר האופוזיציה ויו"ר המחנה הציוני, יצחק (בוז'י) הרצוג, אמר: "כל פגיעה בביטחון המדינה, כל שיתוף פעולה עם האויב וכל העברת מידע וסחר בסודות המדינה, מחייבים חקירה מיידית בכל האמצעים הדרושים. באם אכן יתבררו ההאשמות כנכונות, מחוייבת ענישה ללא פשרות וללא קשר לדת ולמוצא".

"מדובר בחשדות חמורים ביותר", הוסיף יו"ר יש עתיד, יאיר לפיד. "אם יתברר כי ח"כ גאטס ביצע את העבירות המיוחסות לו, יש לנהוג במלוא החומרה ולמצות עימו את הדין. לא ייתכן שח"כ מכהן במדינת ישראל יחתור תחת ביטחון המדינה ואזרחיה".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
LIVE

עכשיו בשידור חי i24: טבח בדרוזים בסוריה, ישראל תוקפת בדמשק

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו