על רקע הקריאות האחרונות מהנוער להגיע ליישוב עמונה בכדי להשתתף בנסיון למנוע את הפינוי, יוצא הרב שלמה אבינר, רב היישוב בית אל וראש ישיבת 'עטרת ירושלים', באגרת מיוחדת לציבור שמתכוון להגיע למחות נגד הפינוי, ומכנה אותם "לוחמי עמונה".

בפתח דבריו כותב הרב אבינר כי "לעת נוראה כזאת, שעומדים לגרש יהודים נאמנים מביתם בארצם, עלינו לשנן לנו את הכללים הגדולים של המאבקים הציבוריים שקבע לנו רבנו הרב צבי יהודה במאמרו המפורסם "את אחי אנכי מבקש":בלי "שימוש בכוח הידיים והשרשת השנאה והבוז שבלב" (לנתיבות ישראל א קו)".

הרב אבינר מוסיף כי "וכבר כתב מרן הרב קוק על ריב אחים: "ממעין דמעי, אשר לא אוכל לעצור אותו" ושזהו חילול השם הגדול ביותר" (מאמרי הראיה 361).

הרב אבינר אף מפרט את ההתנהלות שצריכה להיות מול כוחות הבטחון, הצבא והשוטרים וכותב כי "אסור לתת מכות, אסור לקבל מכות, אסור לתת דחיפה, אסור לקבל דחיפה. אסור אסור אסור, זה טרף כמו חזיר. ובמיוחד אין לנוער מה לעשות שם כי זה עלול להיות טראומה נוראה. ובמיוחד אין לבנות מה לעשות שם כי זה עלול להיות פגיעה בצניעות נוראה. עמונה כן! אך בלי הרמת יד. יהודה ושומרון כן!  אך בלי ביזוי. ארץ ישראל כן!  אך בלי שנאה".

"זה הכלל", כתב הרב אבינר: "בלי הרמת יד, בלי ביזוי, בלי שנאה. אסור להביך ולצער חיילינו או שוטרינו שהם ידידינו שהם בשר מבשרנו כי אנשים אחים אנחנו".