מתכון לסופגניות קטנטנות
חודש כסלו כבר הגיע, אך מה נעשה שחג החנוכה נחגג רק בכ"'ה, ממש סוף החודש. אז כדי להשביע את הרעב לסופגנייה, אנו ממליצים לכם להתחיל בקטן עם מתכון למיני סופגניות שישאיר טעם לעוד.
מנות: כ-35 סופגניות מיני | פרווה
מצרכים:
1/2 4 כוסות (630 גר´) קמח לבן מנופה
1 שקית שמרית (50 גרם)
1 שקית משפר לאפייה ביתית (50 גרם)
1/2 כוס (100 גר´) סוכר לבן
4 ביצים M
כף תמצית וניל
3 כפות ברנדי/רום
כפית מלח
1/4כוס (50 גר´) שמן קנולה/סויה
1/4כוס (60 גר´) מים
שמן לטיגון עמוק
מצרכים למילוי /לקישוט:
ריבת תות איכותית,
אבקת סוכר
ממרח שוקולד,
סוכריות צבעוניות
ריבת חלב
אופן ההכנה:
1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למים ולשמן.
2. לשים בוו-לישה במהירות אטית, 3 דקות תוך הוספה הדרגתית של המים והשמן.
3. מערבלים כ-7 דקות נוספות עד קבלת בצק רך, עדין ומעט דביק.
4. מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומשהים 1 שעה במקרר.
5. על משטח עבודה מקומח, חותכים חתיכות בגודל של כדורי פינג-פונג (כ-35 גר´ בצק). מכדררים ומניחים על מגש תנור משומן היטב במרחק 5 ס"מ אחד מהשני.
6. מתפיחים מכוסה במגבת יבשה, לפחות 1 שעה.
7. מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 180° (טמפרטורת השמן נכונה לטיגון כשמכניסים כף-עץ לשמן ומופיעות בועות קטנות סביבה). עומק השמן בסיר 3 ס"מ לפחות.
8. בעזרת כף שטוחה משומנת מרימים את הסופגנייה התפוחה והופכים אותה לטיגון בשמן בזהירות ובעדינות.
9. מטגנים דקה מכל צד עד להזהבה, מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על מגש עם נייר סופג.
למילוי ולקישוט:
ניתן להשתמש במזרק גדול או בבקבוק פלסטיק לחיץ כמו לרטבים.
למילוי – מזריקים ריבת תות איכותית או ריבת חלב או ממרח שוקולד לסופגניה בעודה חמה ומפזרים אבקת סוכר.
לציפוי שוקולד – ממסיים שוקולד בקערה, טובלים כחצי מהסופגנייה בשוקולד הנוזלי, הופכים ומניחים להתקרר.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים