ביצי הקינדר, היו מאז ומתמיד אחד הממתקים האהובים על ילדי הארץ והעולם, חלקם הגדול יגידו שהסיבה לכך טמונה בביצה הכתומה שבה מסתתרים צעצועים זעירים שהפכו לחוויה העיקרית ומונה לא מעט אספנים של סדרות הצעצועים והבובות הקינדר. אך לאחרונה חשף מגזין 'סאן' הבריטי כי מאחורי ההפתעות הזעירות בביצת השוקולד המפורסמת, נמצאת הפתעה מרה.

מסתבר לפי הפרסומים שלא מעט ילדים ברומניה מועסקים בתנאי עבדות במטרה להרכיב כמה שיותר ביצים כתומות מלאות בחלקי צעצועים, אשר נשלחות לאחר מכן למפעלי החברה שעוטפים אותם בביצת השוקולד המתוקה ושולחים לחנויות הממתקים להנאתם של ילדי העולם.

"עבודת פרך"

"על כל 1,000 ביצים שאנחנו מרכיבים אנחנו מקבלים 3.80 ליש"ט (18 וחצי שקלים). אני יודעת שהשכר נורא אבל אין לנו ממש ברירה. אנחנו חייבים את הכסף כדי להאכיל ולגדל את הילדים שלנו", סיפרה טימאה, אישה שלקחה על עצמה את עבודת הפרך הזו ורתמה גם את כל בני משפחתה עבור כך.

"אנחנו עובדים לפעמים 13 שעות ביום וזו ממש עבודת פרך", מספרת גם כריסטיאן ג'ורי, שעובדת עם בנה פטריק בן ה-11 ובתה חנה בת ה-6 באריזת ביצי הפתעה.

ככה זה נראה (צילום מסך מתוך : SUN)
ככה זה נראה (צילום מסך מתוך : SUN)

השמועה על תנאי ההעסקה הגיעה עד לאוזני אחד מעובדי החברה המייצרת, 'פררו רושה', והגיב: "אם הבוסים בפררו היו יודעים מה הולך שם, הם היו מקבלים התקף לב. הלקוחות שלנו מצפים שהמוצר כולו יגיע מפס ייצור נקי ותחת תנאים מבוקרים, אבל המון צעצועים מורכבים בבתים פרטיים של אנשים ובקרת האיכות היא פשוט בלתי אפשרית".

את ביצי הפלסטיק מספקת למשפחות חברה שהיא למעשה קבלן משנה לחברה נוספת, וברגע שאנשי ה"סאן" פנו לאחד מאנשי אותה חברה הוא ברח כל עוד נפשו בו ונעל את דלת המפעל. העניין הפך למוזר עוד יותר כשאחרי שעה הגיעה מונית לאחת המשפחות, ביקשה לאסוף את כל חלקי הצעצועים ובישרה לבני המשפחה שהעבודה נגמרה. בסופו של דבר הצליחו אנשי המגזין להגיע לאחד ממנהלי החברה, וקיבלו את התשובה הלקונית הבאה: "זו הפעם הראשונה ששמעתי על זה. ברגע שאני אגלה מי המפעלים המעורבים אני אדאג שייסגרו וכל החוזים שלהם מולנו יסתיימו באותו הרגע".

=======

מקור