"הרב לוינשטיין צריך להיות מורחק מחינוך בני נוער"
דברים שאמר הרב יגאל לוינשטיין נגד פקודת 'השירות המשותף' בשיעור שהעביר לבוגרי צבא שוב מעוררים סערה: "דבריו משקפים את הפחד שלו"

ראש המכינה הקדם צבאית בעלי, הרב יגאל לוינשטיין, נמצא שוב במרכזה של סערה לאחר שתקף בחריפות את האפשרות לשלב נשים במערך הלוחם של חיל השריון. נזכיר, כי לפני מספר חודשים הותקף הרב לוינשטיין בכל דרך אפשרית, גם על ידי רבנים מתוך הציונות הדתית, בעקבות דברים שאמר נגד הקהילה הלהט"בית, אמירה שיצרה קריאות להפסיק לתקצב את המוסד בראשו הוא עומד.
בהקלטת שיעור שמסר לתלמידיו בוגרי צבא בעלי, שהגיעה לידי אתר 'וואלה', נשמע הרב לוינשטיין אומר כי סדום "לא הייתה המקום הכי מושחת בעולם" מבחינה מוסרית, ובכך בעצם השווה בין מעשיהם של אנשי סדום לבין פקודת 'השירות המשותף' המחייבת חיילים "לעבור על איסורי תורה כדי להשתלב במערכות הצבא".
עוד נשמע הרב לוינשטיין אומר בהקלטה כי "הקדוש ברוך הוא מחק את העולם מפני האדמה במבול ובסדום", והסביר על פי המדרש את הסיבה לכך: "ברגע שהפכו את היצר הרע לחוק ומשפט, שהזבל הפך לחוק, כשהפריצות והעריות הפכו לחוק וסדר, אמר הקדוש ברוך הוא 'הבנתי, נגמר העולם'".
על האפשרות שנשים ישתלבו במערך הלוחם של הצבא אמר הרב לוינשטיין: "לנשים יש בשורה גדולה לעולם. לגברים יש בשורה גדולה לעולם וכל אחד צריך להביא את הבשורה שהשם מצפה ממנו. בשורת נשים היא בשורת השלום, לא המלחמה, לכן מלחמה ונשים זה תרתי דסתרי. עם ישראל יכול להסתדר בלי הנשים (כלוחמות) נהדר. הגברים נלחמים כדי שאת הבשורה הנשית יהיה אפשר לבשר, אבל בעולם המודרני הפכו את הנשים לגברים וערכן נמדד רק בקריטריונים של גברים".
בנוסף, בשיעור שמסר הרב לוינשטיין טען כי בתקופת המבול סידרו נישואין בין שני זכרים ובין אדם לבהמה ומי שהפך זאת ל"חוק וסדר", כלשונו, הם "השופטים, בג"ץ. מי נתן רשות לכתוב כתובה וקידושין למשכב זכר? בג"ץ, שופטים שלהם". דבריו של הרב לוינשטיין נאמרים ברקע הביקורת נגד התערבות בג"ץ במינוי של הרב הצבאי הראשי המיועד אייל קרים.
מי שתקפה את דבריו של הרב לוינשטיין היא ח"כ מיכל רוזין (מרצ) שאמרה כי "דבריו של הרב לוינשטיין משקפים את הפחד שלו מעולם חדש שנבנה על ערכי שוויון, קבלת האחר ופלורליזם". היא קראה לרב לווינשטיין "להתעדכן שבמדינת ישראל של שנת 2016 פלפולי הלכה אינם מהווים מגן להשתלח בנשים, גאים ומיעוטים".
ח"כ קסניה סבטלובה (המחנה הציוני) אמרה כי "הרב לוינשטיין צריך להיות מוקצה מהציבוריות הישראלית ומורחק מחינוך בני נוער. היהדות שלו היא לא היהדות של רובנו. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמו שיתקרב לבני נוער ויחנך אותם על ערכיו הנלוזים".
דברי הרב יגאל בכנס מרכז ליב"ה
