סוד החלה: המתכון לחלות שתמיד מצליח

אפית חלה בבית נשמעת כמו משהו מסובך? מיכל סלמה, המומחית לענייני הפרשות חלה חושפת לאתר סרוגים את הסוד לחלה שתמיד מצליחה

סוד החלה: המתכון לחלות שתמיד מצליח
  חלה לשבת (צילום:שטרסטוק)

מתכון לחלה

אפית חלה בבית נשמעת כמו משהו מסובך? מיכל סלמה, המומחית לענייני הפרשות חלה חושפת לאתר סרוגים את הסוד לחלה שתמיד מצליחה.

מצרכים:
2 ק"ג קמח
4 כפות שמרים יבשים
7 כפות סוכר
2 כפות מלח
6 כוסות מים בטמפ' החדר
כוס שמן
ביצה
שומשום/פרג

 

אופן ההכנה:

1.בתחתית הקערה שמים 4 כפות שמרים יבשים
2. מוסיפים 7 כפות סוכר בתוך כוס מים קרים ומערבבים מעט ומוסיפים לקערה.
3. מוסיפים את 2 ק״ג קמח לבן רגיל (ממליצה על דגן) מנופה בנפת משי או חשמלית בלבד שאר הנפות כמו לא לנפות בכלל.
ומעל הקמח מוסיפים 2 כפות מלח
4. לשפוך 6 כוסות מים בטמפ׳ החדר. (הכוס מדידה היא חד פעמי של ה-180cc)וללוש
5.לאחר שהבצק נהיה אחיד כעיסה אחת מוסיפים כוס שמן, אפשרי בהדרגה. (טיפ חשוב לחלות רכות).
6.לאחר לישה טובה מוציאים את הבצק משמנים את הקערה ומחזירים את הבצק. מחכים למעט תפיחה ומפרישים חלה.
7. יוצרים לחמניות או חלות ומתפיחים שוב. התפיחה השנייה יותר חשובה מהראשונה, ככל שהתפיחה תהיה טובה יותר כך החלות יצאו אווריריות יותר.
8.מחממים את התנור על 250 מעלות
9.שוברים ביצה ומערבבים אותה יחד עם כף מים קרים או כף מיונז ומורחים  בעזרת מברשת על הלחם מפזרים שומשום, פרג ומכניסים לתנור על חום 200 מעלות  ולאחר 5-8 דקות ראשונות מורידים ל-180מעלות להוציא ברגע שהחלות מקבלות צבע מלמטה ולמעלה .

טיפים להצלחה: לעבוד עם מים קרים, להרחיק מהשמרים ולעשות הכול בשמחה

===============================
המתכון באדיבות מיכל סלמה הפרשת חלה בשמחה-ש-מ-ח: שמן מלח חום

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו