השבת בחלון: מתכון לסלומון במרינדה עשירה

כשהזמן קצר והמלאכה מרובה, אין כמו מתכון פשוט ומוצלח לסלומון במרינדה עשירה של השפית מורן פינטו- רק להכין ולהכניס לתנור.

השבת בחלון: מתכון לסלומון במרינדה עשירה
  סלומון בתנור (צילום: שטרסטוק)

מתכון לסלומון במרינדה בתנור

כשהזמן קצר והמלאכה מרובה, אין כמו מתכון פשוט ומוצלח לסלומון במרינדה עשירה של השפית מורן פינטו- רק להכין ולהכניס לתנור.

מנות: 8 | פרווה

מצרכים:
8 פרוסות פילה סלמון טרי בעובי 6 ס"מ
למרינדה:
2 כוסות מיץ תפוזים
3 ס"מ ג'ינגר טרי, מגורד
3 כפות דבש
4 שיני שום כתושות
6 כפות שמן זית
3 כפות רוטב סויה
4 ענפי בצל ירוק
מלח

אופן ההכנה:
1. כותשים את שיני השום וקוצצים דק את הבצל הירוק לקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי המרינדה ומערבבים היטב.

2. מסדרים את נתחי הסלמון בתבנית, במרחק של 2 ס"מ אחד מהשני.

3. יוצקים את המרינדה על הסלמון, ומשרים עד שעתיים בטמפרטורת החדר.

4. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מעבירים את הסלמון לתבנית נקייה ואת המרינדה שנשארה בתבנית מעבירים לסיר קטן.

5. אופים את הסלמון במשך 20 דקות, ובמקביל מבשלים את המרינדה שבסיר על אש קטנה, עד שמתקבל רוטב סמיך.

6. מיד בתום האפייה, יוצקים על הסלמון את רוטב המרינדה הסמיך.

ניסיתם בבית? שתפו אותנו איך יצא!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו