התזונה הים התיכונית מאופיינת ברכיבים כמו דגים, יוגורט, שמן זית ועוד. חברות המזון מציעות לנו לא פעם סוגים שונים של שמן זית: שמן זית רגיל, שמן זית כתית, שמן זית כתית מעולה ועוד. לא פעם תהינו האם יש הבדלים ומה ההבדלים בין סוגי שמן הזית?

טיבו של שמן זית נמדד על פי מידות שונות של איכות, בהתאם לצורת הפקדתו ולרמת חומצות השומן החופשיות שהוא מכיל. כאשר סוג שמן הזית הוא "כתית" המשמעות היא שהשמן מופק בתהליך של כבישה קרה, ללא חימום או שימוש בחומרים כימיים אשר מטרתם לגרום להפקת כמות גדולה יותר.

ככל שרמת החומציות בשמן הזית נמוכה יותר, כך השמן מכיל פחות חומצות שומן חופשיות ואיכותו עולה. שמן זית כתית מעולה הוא המכיל את הכמות הנמוכה ביותר של חומציות, עד 1%, בעל האיכות הגבוהה ביותר ובו טונה סטארקיסט משתמשת.

סטארקיסט מציגה את המוצר: טונה בשמן זית כתית מעולה, המשלב שני מאפיינים בולטים בתזונה הים התיכונית – הדגים ושמן הזית, ומציעה גם מתכון להכנה מהירה, בריאה ומזינה המתאימה לכל גיל.

 

טונה סטארקיסט בשמן כתית מעולה. (צילום: ניר עצמון)
טונה סטארקיסט בשמן כתית מעולה. (צילום: ניר עצמון)

המחיר המומלץ: 6.60 ש"ח, ברשתות השיווק ובחנויות פרטיות נבחרות.

לפרטים, התרשמות ומתכונים

מתכון לספגטי עם טונה בשמן זית ועגבניות מיובשות

החומרים:

400 גרם ספגטי מבושל

1 קופסא טונה בשמן זית, מסוננת (לשמור את השמן)

3 שיני שום טריות קלופות כתושות

3 כפות עגבניות מיובשות פרוסות דק

4 כפות עירית קצוצה

4 כפות סלרי אמריקאי קצוץ

4 כפות סויה

2 כפות לימון כבוש קצוץ

4 כפות שמן זית מהטונה

מיץ מחצי לימון

 

אופן ההכנה:

במחבת גדולה מניחים את השמן, מוסיפים שום ומחממים מעט (לא לשרוף את השום).

הוסיפו את שאר המרכיבים מלבד הטונה, ספגטי, סויה ומיץ הלימון

ערבבו יחד על האש

כבו את האש והוסיפו את הפסטה, מיץ הלימון והטונה

ערבבו היטב והוסיפו סויה ומעט מלח

ניתן להגיש עם או בלי גבינת פרמז'ן.