דב קלמנוביץ' נגד ניר ברקת. המשנה לראש עיריית ירושלים, מגיב להודעה אתמול של ראש העירייה ניר ברקת לפיה בג"צ עמונה ייאלץ את עיריית ירושלים להרוס אלפי בתים לא חוקיים במזרח ירושלים.
קלמנוביץ' נציג האיחוד הלאומי בסיעת הבית היהודי מסר לסרוגים: "ההשוואה המקוממת בין שומרי חוק יהודים שעלו על קרקע בעידוד ממשלתי, לפורעי חוק ערבים שפולשים במודע לקרקעות בבעלות יהודית וציבורית בירושלים, מעליבה אותי ופשוט אינה נכונה".
לגבי עצם ההשוואה אומר קלמנוביץ': "הטענה שהחלטת בג"צ או חוק ההסדרה ישפיעו על פינוי פורעי חוק ערבים במזרח ירושלים, פוגעת בישרותם ובניקיון כפיהם של מתיישבי חבל בנימין בעפרה ובעמונה. מה הקשר בין פורעי חוק ערבים שפולשים במודע לקרקעות בבעלות יהודית או ציבורית, למתיישבי עמונה יהודים שעלו בעידוד ממשלתי ובתום לב לגבעות בנימין. כתושב בית-אל בעבר שאף שכונה על שמו הוקמה בעבר בסמוך לגבעת האולפנה שנהרסה, ההשוואה מקוממת אותי."
בין עמונה למזרח ירושלים, קלמנוביץ' מותח קו ברור: ""טוב תעשנה העירייה והממשלה, בלי קשר לבג"צ עמונה, ותשמורנה על החוק בירושלים ותפנה מפרי חוק ערבים מפלישה לא חוקית וברורה לעשרות בתים וקרקעות במזרח העיר, ללא קשר לבעיית ההסדרה למתיישבים יישרי הדרך בהרי בנימין, גוש עציון והשומרון".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים