כשהעוף טוב הכול טוב: מתכון מנצח לעוף עסיסי

המנה העיקרית היא ללא ספק הארוחה המרכזית שאליה כולם נושאים את עיניהם. אז אם הפעם תרצו להפתיע את כולם עם עוף עסיסי ומטובל בכל טוב השף ציון לויאני מסביר איך מגיעים אל העוף העסיסי בקלות

כשהעוף טוב הכול טוב: מתכון מנצח לעוף עסיסי
  שטרסטוק

מתכון לעוף עסיסי במיוחד

המנה העיקרית היא ללא ספק הארוחה המרכזית שאליה כולם נושאים את עיניהם. אז אם הפעם תרצו להפתיע את כולם עם עוף עסיסי ומטובל בכל טוב השף ציון לויאני מסביר איך מגיעים אל העוף העסיסי בקלות.

מנות: 8 | בשרי

מצרכים

  • 8 יחידות שוקיי עוף
  • בצל אחד בנוני
  • 2 ענפי סלרי
  • 1/2 גזר
  • 2 פלפלים אדומים וצהובים (גמבה)
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 1/2 כפית קארי או פפריקה אדומה
  • כפית אבקת מרק
  • פלפל ומלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. לשטוף טוב את העוף במים ולהניח על מסננת למשך כ-3 דקות
  2. להוסיף לתוך הקמח את התבלינים (מלח, פלפל, קארי/ פפריקה) ולאחר מכן לטבול את העוף
  3. לחתוך את הבצל, הגזר ולטגן אותם במחבת או בסיר עד להזהבה, לאחר מכן להוסיף את הסלרי והפלפלים עד להשחמה
  4. להוסיף את העוף לירקות המטוגנים ולטגן את כל צדדי העוף ולאחר מכן להוסיף את היין חצי כוס מים ואבקת מרק
  5. לסדר את העוף בתבנית ולאחר מכן לשפוך את את כל התוכן של הירקות והנוזלים על העוף ולכסות בנייר כסף (רצוי לשים נייר אפייה מתחת לנייר הכסף על מנת שלא יעביר חומרים רעילים לעוף)
  6. להכניס לתנור ולאפות במשך 40 דקות על  180 מעלות

בתאבון ואל תשכחו לספר לנו איך היתה השבת שלכם עם עוף שכזה.

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו