מתכון לקציצות דגים וזיתים סורים, פלפלים וכוסברה

אין כמו הבישולים של שישי, כשהבית מתמלא בריח התבשילים ובניהם סיר הדגים. הריח המושלם מתקבל כשיודעים לבחור את הדג הנכון בתיבול ובבישול הנכון.

השף צ'רלי פדידה מסביר לנו שלב אחרי שלב כיצד להכין קציצות דגים ביתיות שישאירו טעם לעוד.

מתכון מובן ופשוט להכנה וטעים במיוחד לערב שבת עם החלה הטרייה והחמה.

מנות: 6 | פרווה

מצרכים לקציצות:
250 גרם דג נסיכת הנילוס
כף וחצי קמח מצה
1 ביצה
1/4 צרור פטרוזיליה
1/4 צרור כוסברה
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור

מצרכים לרוטב:
גמבה אדומה חתוכה לקוביות
עגבנייה חתוכה לפרוסות
3 שיני שום חתוכות לפרוסות
פלפל חריף חתוך לחצי
2 כפות רסק עגבניות
1/4 צרור פטרוזיליה חתוכה גס
1/4 צרור כוסברה חתוכה גס
1/2 קופסה זיתים סורים מגולענים ומבושלים מראש עם מעט כורכום (כדי שיוציאו את טעמם המר).

תבלינים עבור הרוטב:
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן מעורבבת עם כפית פפריקה מתוקה

אופן הכנת הקציצות:
1. משרים נתח דג בקערת מים ומלח למשך כ-10 דקות כדי להוציא את ריחו החזק של הדג ולאחר מכן שוטפים במים קרים ומייבשים בנייר סופג.
2. טוחנים במעבד מזון את נתח הדג עם פטרוזיליה וכוסברה
3. ומוסיפים ביצה, קמח מצה ושאר התבלינים.
4. מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה
5. יוצרים כ-12 קציצות בגודל בינוני ומניחים במקרר ל-15 דקות.

אופן הכנת הרוטב ובישול הקציצות:
1. בסיר בקוטר 30 ס"מ וגובה כ-5 ס"מ מניחים את הפטרוזיליה, כוסברה, גמבה, פלפל חריף, זיתים שבישלנו מראש, עגבנייה, שום ורסק עגבניות.
2. מוסיפים לסיר 2 כוסות מים ואת התבלינים עבור הרוטב.
3. מרתיחים את הרוטב על להבה בינונית.  ולאחר מכן מנמיכים את האש ומוסיפים את קציצות הדג לבישול (עם מכסה) כ-20 דקות.

מומלץ לאכול עם חלה טרייה, ואל תשכחו למסור לנו איך יצא.

 

===============

באדיבות השף צ'רלי פדידה לרשת יינות ביתן