רייכנר מאוכזב: פרס לשטרסלר – זה אמיתי?
השבוע נזכרתי שעל מייסדי האגודה שלכם נמנה אדיר זיק ז"ל. בדרך כלל אני לא נוהג להשתמש במונח השחוק "מתהפך בקברו" אבל לצערי לא מצאתי ביטוי טוב יותר להגדיר איך הוא היה מגיב לו היה יודע שהאגודה שייסד, מעניקה חמשת אלפים דולר לעיתונאי שהשתלח כך, ללא כל הצדקה, בתושבי גוש קטיף.
לכבוד
ראשי האגודה לזכות הציבור לדעת
שלום רב
האמת, בהתחלה חשבתי שחלה טעות, אבל השבוע, כשהתקיים הטקס השנתי שלכם, גיליתי שבאמת הענקתם פרס לעיתונאי נחמיה שטרסלר, אז הבנתי שזה לגמרי אמיתי.
אני תוהה האם יכול להיות שיש שני עיתונאים בשם נחמיה שטרסלר? אם יש שניים כאלו, אז אני בהחלט יכול להבין את מה שקרה ביום ראשון האחרון. יש שטרסלר אחד שכתב בעיתון 'הארץ' שעקורי גוש קטיף הם ציניקנים וסחטנים "שהוצפו בתקציבי עתק ובכל טוב, אבל רצו עוד" ויש כנראה שטרסלר אחר שקיבל מכם פרס לתקשורת כלכלית איכותית על "עבודה מקצועית ועניינית" ועל "כתיבה מעוגנת בידע מעמיק ורחב ושליטה בפרטים".
אבל אם אין שני עיתונאים העונים לשם נחמיה שטרסלר אלא רק אחד, אז אני באמת לא מבין איך דווקא האגודה שלכם – שהוקמה כדי לבקר את אמצעי התקשורת ולחשוף הטיות תקשורתיות פוליטיות – מעניקה פרס לעיתונאי שכתב תכנים כל כך נבזיים על אוכלוסיית המפונים, מבלי לנסות ולדבר עם הגופים הרשמיים שלהם ולבדוק אתם את העובדות.
אתם ודאי יודעים שועדת חקירה ממלכתית בראשותו של שופט בדימוס קבעה שממשלת ישראל כשלה בטיפולה במפונים ולא העניקה להם פיצוי הוגן על עקירתם. ודאי גם שמעתם את חבר הועדה פרופסור ידידיה שטרן אומר שמדובר ב"פגיעה הגדולה ביותר בזכויות אדם שנעשתה בישראל". גם שטרסלר שמע וקרא את מסקנות הועדה, ובכל זאת, זה לא הפריע לו לכתוב שפינוי גוש קטיף היה "מתחשב, רחב לב, ורחב יד", לכנות את בקשותיהם של המפונים "ישראבלוף מלא חוצפה", ולטעון שדו"ח ועדת החקירה מעניק "פרס לציניקנים שסחטו את הממשלה לאורך שנים".
השבוע נזכרתי שעל מייסדי האגודה שלכם נמנה אדיר זיק ז"ל. בדרך כלל אני לא נוהג להשתמש במונח השחוק "מתהפך בקברו" אבל לצערי לא מצאתי ביטוי טוב יותר להגדיר איך הוא היה מגיב לו היה יודע שהאגודה שייסד, מעניקה חמשת אלפים דולר לעיתונאי שהשתלח כך, ללא כל הצדקה, בתושבי גוש קטיף.
מידי שבוע אתם, חברי האגודה, מפרסמים טור ביקורתי שבו אתם מסקרים את העוולות שהתרחשו בשבוע האחרון בתחום התקשורת. אם חסר לכם חומרים השבוע, הענקת הפרס שלכם לשטרסלר, היא עוול שמתאים בהחלט לסקירה בטור הזה.
*הטור של רייכנר יתפרסם בעיתון מקור ראשון
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו