לסגולה ולברכה: המתכון לריבת אתרוגים מושלמת

אז מהו הסוד והמתכון לריבה המושלמת? ואיך מנקים את האתרוגים מכל הריסוס וחומרי ההדברה? את כל התשובות נותן באופן מיוחד לסרוגים השף ציון לויאני

לסגולה: המתכון לריבת אתרוגים מושלמת
  ריבת אתרוגים מושלמת

מתכון לריבת אתרוגים מושלמת.

אחרי שקיימנו את שלל מצוות חג הסוכות ובהן את מצוות נטילת ארבעת המינים, רובינו נשארנו עם מזכרת שיכולה להפוך למטעמים וסגולות (ולא מדובר רק על הקילוגרמים הנוספים). האתרוג המהודר שקנייתם יכול להפוך לריבה מעולה שיש בה שלל סגולות שחבל לכם להחמיץ.

אומנם הדרך אל הסגולה ארוכה, אך שווה את המאמץ בסופו של דבר. ציון לויאני, שהיה בעבר השף הותיק של מלון דניאל הרצליה חושף במיוחד עבור סרוגים, את השיטה שלו לריבת אתרוגים מוצלחת ואיכותית.

האהבה הגדולה של ציון למטבח, החלה דווקא מעולם הקונדיטוריה, שבה עבד ומשם ישר הלך ללמוד בבית הספר 'תדמור'. הוא הספיק לחלוק את המטבח עם שפים בינלאומיים ולעבוד בבתי מלונות, בהם- המלך דוד בירושלים, מלון דניאל בהרצליה ועוד.  הוא גם זכה להיות השף
הצעיר ביותר במלון דניאל שבו עבד במשך 40 שנה (!) וכיום הוא נח ומנצח בביתו על מטבחו הביתי.

 המתכון לריבת אתרוגים

קילו אתרוגים (כ-7-10 אתרוגים תלוי בגודל)
 800 גרם סוכר
• תבלינים לפי הטעם (מפורט בהמשך)

אופן ההכנה

שוטפים ומשפשפים את האתרוגים היטב עם מים וסבון, חותכים את הקצוות (את הפיטם והעוקץ) ופורסים לאורך את האתרוגים.

לאחר מכן חותכים לפרוסות שוות ומשרים אותם במים במשך 12 שעות, במשך 3 פעמים. בכל פעם משרים ל-12 שעות במים, שופכים את המים ושמים שוב חדשים כדי להבטיח שטיפה יסודית ומעמיקה לאתרוג והפחתת המרירות שבו.

לאחר ההשריות, לוקחים את פרוסות האתרוגים השטופות ונותנים להן שטיפה מהירה עם מים רותחים מלמעלה.

מרתיחים סיר עם מים במשך כ-10 דקות על אש גבוהה וברגע שהם מתחילים לבעבע מכניסים את פרוסות האתרוגים, על אש קטנה במשך 10 דקות.

קרמול סוכר

לוקחים 800 גרם סוכר ושמים במחבת באש גבוהה, מערבבים עד שהסוכר מגיע למצב שהוא נמס ומתחיל להשחים ומוספים מיד את פרוסות אתרוגים ונותנים להם להתבשל יחד על אש קטנה.

לאחר מכן מומלץ להוסיף תבלינים להוספת טעם: אפשר להוסיף מעט מיץ לימון וקינמון מומס (לא מקל, אלא תבלין טחון המתערבב בלימון).

את הריבה ניתן להחזיק למשך זמן רב במקרר או בהקפאה.

ריבת האתרוגים של ציון (צילום: ציון לויאני)

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו