'פוסק חשוב': הרב ברכיהו נבחר לרב המשטרה - סרוגים

'פוסק חשוב': הרב ברכיהו נבחר לרב המשטרה

השר לביטחון פנים, גלעד ארדן קיבל את המלצת מפכ"ל המשטרה, רנ"צ רוני אלשיך, ואישר למנות את הרב רחמים ברכיהו, לרב משטרת ישראל, עם מינויו תוענק לו דרגת נצ"מ

<a href='/נבחרת-סרוגים/?authorName=גיא-עזרא'>גיא עזרא</a>, חדשות סרוגים
'פוסק חשוב': הרב ברכיהו נבחר לרב המשטרה
  הרב רמי ברכיהו (צילום: מוטי קמחי, ynet)

השר לביטחון פנים, גלעד ארדן (הליכוד), קיבל את המלצת מפכ"ל המשטרה, רנ"צ רוני אלשיך, ואישר למנות את הרב רחמים ברכיהו, לרב משטרת ישראל, עם מינויו תוענק לו דרגת נצ"מ.

הסמפכ"ל, ניצב זוהר דביר, עמד בראש ועדת איתור שהוקמה במאי 2016 ובסגרתה אותרו מועמדים מתאימים על פי קריטריונים שכללו בין היתר: אישיות חינוכית, יכולת פסיקה הלכתית מוכחת, היכרות המועמד עם עולם המשטרה ויכולת אישית להתחבר למגוון השוטרים המשרתים בארגון.

הרב ברכיהו נבחר מבין המועמדים, כנהוג בבכירים בדרגתו, על ידי סגל הפיקוד הבכיר במשטרת ישראל ועבר מבדק תעסוקתי ומבדקים ביטחוניים כנדרש.

הרב ברכיהו משמש כיום כרב היישוב טלמון וכראש בית המדרש "מאמינים במשטרה" שמזה מספר שנים פועל לליבון וגיבוש משנה סדורה, שתאפשר הלכתית לשומרי מצוות לשרת במשטרת ישראל.

ממשטרת ישראל נמסר כי "משטרת ישראל חרטה על דגלה לשרת נאמנה את כלל אזרחי מדינת ישראל ללא הבדל דת, גזע ומין, תוך שמירה על זכויות אדם בממלכתיות, בשיוויוניות, ללא משוא פנים ובסובלנות. אנו בטוחים כי הרב רמי ברכיהו אשר נבחר לתפקיד הרב הראשי, יהווה גשר לכלל הקהלים בארגון ומחוצה לו ויהיה דמות רוחנית ומצפן מוסרי לכל שוטר באשר הוא".

ארגון הרבנים 'צהר', בו חבר הרב ברכיהו, מסר ל'סרוגים' כי "הרב ברכיהו תלמיד חכם גדול בתורה, פוסק חשוב, הקים את התוכנית "מאמינים במשטרה" ועוסק שנים בענייני הכלל והפרט ברגישות ובתבונה רבה. מתוך היכרות של שנים רבות בצעידה בדרך משותפת אנו בטוחים כי למשטרת ישראל מונה היום רב שדלתו תהיה פתוחה לכל, ויכולותיו התורניות והאנושיות יעניקו למשטרת ישראל מענה רוחני לכל צרכיה. ואתה תחזה מכל העם אנשי חיל יראי א-להים אנשי אמת שנאי בצע, ושמת עליהם".

נחי אייל, יוזם תכנית 'מאמינים במשטרה', אמר: "אני יותר ממתרגש על מינויו של הרב רמי ברכיהו לרבה של משטרת ישראל. הרב רמי שכיהן בשנים האחרונות כרב ״מאמינים במשטרה״ הוא אישיות תורנית פורצת דרך אשר הצליח במסירות מדהימה, באומץ וברגישות לסלול את שילובם של בני הציונות הדתית במשטרת ישראל ולהובילם תוך תחושת שליחות למען עם ישראל ללא פגיעה באמונתם בתורת ישראל. אני מצדיע למפכל וצוות המשטרה על הבחירה הראויה, המינוי שזוכה לתמיכה ציבורית רחבה מלמד על אישיותו של הרב שפועל לחיבורים בין כל חלקי האוכלוסיה. לרב רמי נכונו אתגרים רבים בתפקידו החדש. אני משוכנע כי משטרת ישראל ועם ישראל יתברכו במינוי הזה שאין ראוי ממנו".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
רב מיוחד
אורח | 11-10-2016 8:12
אישיות מיוחדת מאד רב מצויין שיהיה בהצלחה ב''ה