שר החקלאות ופיתוח הכפר, אורי אריאל, המריא אמש (רביעי) באופן מפתיע לשליחות יוצאת דופן באתיופיה שם ייפגש עם איש העסקים הישראלי, מנשה לוי, העצור כבר שנה ושלושה חודשים בחשד להעלמות מס בהיקף של 26 מליון שקלים.

האתר ynet מדווח כי זו הפעם הראשונה ששר בממשלת ישראל מבקש להיפגש עם עציר ישראלי בחו"ל, למעט המרגל הישראלי ג'ונתן פולארד. נודע כי אריאל גם ביקש שיסדרו לו פגישה עם שר החקלאות האתיופי.

נסיעתו של אריאל לאתיופיה נעשית תחת מעטה של חשאיות, ולשכתו סירבה למסור פרטים. נודע כי לפני נסיעתו שוחח אריאל עם מנכ"ל משרד החוץ דורי גולד ושכנע אותו בחשיבות הביקור אצל העציר וקיום פגישה עם שר החקלאות האתיופי.

גולד שוחח עם שר החוץ האתיופי והודיע על כוונתו של אריאל להגיע. אריאל החליט לטוס לאתיופיה לאחר שנפגש עם המשפחה ושמע ממנה את סיפורו הקשה של לוי, שהותקף בכלא ועבר התקף לב, ובאחרונה חלה הידרדרות במצבו הבריאותי.

מנשה לוי חי ועבד באתיופיה בשמונה השנים האחרונות, והקים סניף של חברת "תדהר חפירה וחציבה" שנחשבת לאחת מחברות התשתית הגדולות באתיופיה. החברה ביצעה עבור הרשויות באדיס אבבה עבודות של סלילת כבישים, מחלפים, גשרים ומנהרות. חלק מהפרויקטים שביצעה החברה היו בקנה מידה גדול מאוד והוגדרו פרויקטים לאומיים.

נגד לוי נפתחה חקירה של היחידה המיוחדת למלחמה בשחיתות בטענה שהעלים מס. אולם, לוי טוען לרדיפה של גורמים אינטרסנטיים שרצו להשתלט על החברה שלו והפעילו קשרים פוליטיים נגדו.

בחודש יולי 2015 הוא נעצר והואשם בהעלמת 144 מיליון ביר, שהם כ-26 מיליון שקלים. הוא מוחזק בכלא קליטי שבאדיס אבבה, וממתין שם לסיום משפטו. בינתיים השלטונות עיקלו את כל חשבונות הבנק שלו והחרימו 38 כלים הנדסיים ששוויים 30 מיליון דולר.