אחרי שנכשלו מספר פעמים, הרפורמים פותחים חזית נוספת נגד רבה של צפת, הרב שמואל אליהו.
הבוקר, הגישה התנועה הרפורמית, יחד עם פורום תג מאיר, המטה למאבק בגזענות והאגודה לזכויות האזרח, באמצעות עורכות הדין רותי כרמי, אורלי ארז–לחובסקי וטל רביב עתירה לבג"צ בבקשה להורות לשרת המשפטים איילת שקד להעמיד לדין משמעתי את הרב אליהו.
כאמור אין זו הפעם הראשונה שהארגונים האלה מגישים תלונות וקובלנות נגד הרב. כבר 14 שנה שעוקב המרכז הרפורמי אחרי דבריו של הרב, כולל בפרסומים באתרי האינטרנט (אתר סרוגים מופיע בעתירה), בעלוני השבת, בראיונות ברדיו ובשיחות של הרב שפורסמו ברשת. בעקבות תלונתם הוגש בשנת 2006 הוגש כתב האישום נגד הרב שבוטל לאחר שהרב אליהו התנצל על הדברים שאמר.
גם לאחר 'מכתב הרבנים' שקרא לתושבי צפת שלא להשכיר בתים לערבים, הגישה התנועה הרפורמית תלונה, אך גם אז נסגר התיק בלא העמדה לדין של הרב. הרפורמים עוד ניסו לחבל במינויו של הרב אליהו לרב מד"א, כשקראו לתורמים בחו"ל להפסיק את תרומותיהם, ולאחר מכן השתמשו ביועץ המשפטי לממשלה יהודה ויינשטיין ובשרת המשפטים דאז ציפי לבני, כדי לחבל במועמדותו של הרב אליהו בבחירות לרבנות הראשית לישראל.
פנייה לשרת המשפטים
לאחר שכשלו במישור הפלילי, שכאמור נסגר בלא אשמה. עברו העותרים למישור המשמעתי ופנו לשרי המשפטים בשנים האחרונות משום שלפי החוק הגשת תלונה נגד אישיות דת מכהנת נעשית רק באישור שר המשפטים. לבני ביקשה לבדוק פתיחת הליך משמעתי לרב אליהו, אך כנראה גילתה שאין בו ממש, והיוזמה דעכה.
אחרי סדרת הכישלונות שלהם במישור המשפטי והמנהלתי, עוברים כנראה ארבעת הארגונים למקום בו הם מרגישים בבית – בית המשפט העליון. בג"צ כבר פסק לטובת הרפורמים בנושא המקוואות והגיורים, ורק השבוע הוא דירבן את נשות הכותל להגיש עתירה בנושא הכותל הרפורמי. אולי שם תגיע הבשורה מבחינתם.
בעתירה הנפרסת על פני 57 עמודים, מפורטות עשרות התבטאויות של הרב אליהו בנושא ערבים, שירות נשים בצה"ל, קהילת הלהט"ב, דברי ביקורת חריפים על בית המשפט העליון ועל שרי הממשלה ועוד.

לדברי העותרים: "עשרות פניות של המרכז הרפורמי לשרת המשפטים לא נענו כלל ועד היום לא מצאה לנכון שרת המשפטים להפעיל את סמכותה ולהעמיד לדין משמעתי את הרב אליהו, למרות העובדה שמדובר במסית סדרתי."

מה דעתך בנושא?
5 תגובות
0 דיונים
איתיאלי בר משה
פתאום חופש הביטוי לא תקף כשמדובר ברבנים, רב מבחינתם חייב לכופף את היהדות לפוליטיקאלי קורקט החילוני, ואם לא אזי הוא מסית.. צבועים שכמותם.
09:07 15.09.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איתיאלי בר משה
שיתביישו להם! פתאום חופש הביטוי לא תקף כשמדובר ברבנים, רב מבחינתם חייב לכופף את היהדות לפוליטיקאלי קורקט החילוני, ואם לא אזי הוא מסית.. צבועים שכמותם.
08:53 15.09.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמואל הרועה
שאלוקים נלחם לו לשמואל הרועה. חבל שהם מתעסקים עם אלוקים.
22:17 14.09.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלחהו
מגלות שהוא איש אמת שכדאי לשמוע לו, אחרת למה הם מתאמצים להפליל אותו
22:13 14.09.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
20:33 14.09.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר