הטור הראשון של רייכרט בסרוגים: הגווירץ של העיירה
מבקר היין של סרוגים אור רייכרט טעם את הגווירצטרמיניר 2015 של יקב ויתקין ואומר כי זהו זן מיוחד וכיפי להתחיל איתו את הטור הראשון ב'סרוגים'
מתחילים בגווירץ
כל ענב מספר על העבר שלו. על החורף שהיה, על רוחות הקיץ הקרירים שאילצו אותו לאגור כוח לגדילה. הוא מספר על האוויר הנקי שהוא קיבל בגובה בו גדל. הוא מספר על האדמה ורווייתה, על המינרלים הייחודיים שהוא שואב ממנה.
הוא מספר את זה במתיקות, בסוכר שאצר בתוכו. הוא מספר את זה בניחוח, בריחות שאסף והפיץ ושכנע בעלי כנף לבוא, לאבק ולגרום לו להיות. הוא מספר את זה בצבע ורוייתו, בצלילות ובעומק. הוא מספר את זה ביחד ולחוד. נותן כבוד לכל חוש בנפרד, ובאיגודם יחד.
הוא מספר על המקור שלו, על בית אבא, ועל מסורת בת מאות ואלפי שנים. הוא מספר על הגירה, על הסתגלות לשמש ישראלית יוקדת.
הגווירצטרמינר, (גווירץ = מתובל/ארומטי, טרמינר = השם הגרמני של העיירה האיטלקית טרמנו) שאוגר בשמו גם את העבר וגם את ההווה, הוא זן מיוחד וכיפי להתחיל איתו את הטור הראשון שלי ב"סרוגים".
הולך נפלא עם מנות פתיחה
יקב ויתקין נחשב לאחד היקבים המפתיעים של ישראל. הזנים המיוחדים שאיתם הם מייצרים יין, כגון קריניאן, וויונייה ופינו נואר, מצליחים לאתגר גם את הגדולים ביותר, ולא בכדי.
הגווירצטרמינר (להלן: "גווירצ") הוא זן שנולד וגדל בחבל אלזס בצרפת ומגודל על ידי יקב ויתקין באדמות גיר וחרסית. הזן הוא חזק יחסית, והפרי מלא בסוכרים. הבציר הידני והתססה של ארבעה שבועות מוצאים ממנו את הרעננות והאיזון האופייני.
לכבוד הטעימה, הכנתי ריזוטו פטריות ובטטה. תהליך של שעה, מערבבים, מוסיפים נוזלים, ממצים את טעמי השום, הבזיל, הבטטה והפטריות לתוך האורז הסגלגל.
הגווירץ היבש של ויתקין פותח את התיאבון, ולמרות הכבדות של המנה, היין מקליל את התהליך, ומעדן את הביס.
הגווירץ הולך נפלא עם מנות פתיחה. מנת דג קלה, לחם לבן שנטבל בשמן זית ובלסמי, יחד עם ניחוחות הפריחה והפירות הטרופיים פותחים את התיאבון בכיף, לקראת הסתיו הממשמש ובא.
את הגווירץ מגישים קר. כזה שיצא לפני עשר דקות מהמקרר.
גווירצטרמיניר 2015 של יקב ויתקין
אף: פירות טרופיים וארומה של פרחים
עין: לבן זהוב
לשון: יבש, גוף בינוני
מתאים ל: מנות פתיחה
מחיר: 90 ש"ח
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו