עורכי דינן של המתלוננות נגד תת אלוף אופק בוכריס, לא מתרגשים יותר מדי מהודעת הפרישה שלו וטוענים כי כמו כל צעדיו גם הצעד הזה חושב ותוזמן היטב.
כאמור, אמש (ראשון) הודיע בוכריס על פרישתו מהצבא בכדי להתפנות ולהיאבק על שמו הטוב. בהודעה שפרסם נאמר: "אני מסיים היום 28 שנים שבהן שירתתי בנאמנות את עמי ומולדתי. אני מודה על הזכות העצומה שנפלה בחלקי, על השירות המשמעותי והמאתגר ועל ההזדמנות לפגוש את כלל רבדיה של החברה בישראל. אני מודה לפקודיי הרבים, שנענו להובלתי בשדות הקרב כמו גם בשדות האימונים, בגבולות, בצינה ובחום".
בוכריס הוסיף: "אני סבור שהנורמה המצופה מקצין בדרגתי שמוגש נגדו כתב אישום חמור היא, שישחרר את המערכת מעולו ויתמודד עם האישומים נגדו במקום היחיד הראוי, בית הדין. כך בחרתי לעשות. אני מודה למערכת שנענתה לבקשתי ואפשרה לי ליישם נורמה ראויה זו". הוא הוסיף כי הוא לא בחר לפרוש בנסיבות אלה אך "חרף השיבוש במסלול חיי, אני שמח בחלקי, גאה בשירותי הצבאי ומקווה שאחזור לתרום למדינתי לאחר זיכויי".
עו"ד גיא פלנטר, המייצג את הקצינה המופיעה בכתב האישום נגד בוכריס, מסר בתגובה להחלטת בוכריס לפרוש כי "משהוגש כנגדו כתב אישום המייחס לו שורה ארוכה של עבירות מין חמורות עשה תא"ל בוכריס את הצעד המתבקש ציבורית מנאשם במעמדו ופרש מצה"ל. המעשה ראוי ויש להעריכו על כך".
מעו"ד אביטל בן נון, המייצגת את המתלוננת השנייה, א', נמסר בתגובה: "אנו סבורות כי אין זה ראוי שקצין המואשם בעבירות כה חמורות בשתיים מפקודותיו יישאר בצבא וטוב עשה הרמטכ"ל כשקיבל את בקשתו של תא"ל בוכריס לפרוש מהשירות. אנו מניחות כי צעד זה, כמו כל צעד של תא"ל בוכריס בפרשה זו עד כה, נשקל ותוזמן היטב. יחד עם זאת, אנו מקוות כי בצעד זה יש גם משום תחילה של לקיחת אחריות על מעשיו".
מה דעתך בנושא?
6 תגובות
0 דיונים
גאולה באופק
תפירת תיקים נשארה כנראה דרך מרכזית של שונאי ישראל מבפנים להלחם בכוחות הבריאים בצהל
21:11 02.08.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
השנים למעננו, תצליחו בעז"ה
07:02 02.08.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ערן
שידעו שגם להן יש ערך והן לא מתבטלות בפני הדרגות. עכשיו שרק הקצין של אזריה יעוף והכל יהיה טוב.
18:51 01.08.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מתפללת לאמת
לדעתי זו עלילת שווא הוא איש טוב וזה מוזר שהוא חשוד במעשים של לא פחות ממפלצת...
15:23 01.08.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מאיר
אם בוכריס באמת לא היה נוגע בחיילות הוא לא היה מתקפל הביתה ו"נלחם על חייו" , אין עשן בלי אש וכנראה שהיו לו מעידות במהלך השירות, טוב יעשה אם...
אם בוכריס באמת לא היה נוגע בחיילות הוא לא היה מתקפל הביתה ו"נלחם על חייו" , אין עשן בלי אש וכנראה שהיו לו מעידות במהלך השירות, טוב יעשה אם ילך על קו של "יחסים בהסכמה" וירד מהעץ של "לא היה ולא נברא"
המשך 11:31 01.08.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תודה
האמת עוד תצא לאור. תפרו לך תיק אבל זה עוד יתברר.
10:14 01.08.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר