כבוד למגזר. לפי סקר 'ynet-גשר' שנערך על ידי מכון המחקר "פאנלס" (בקרב 503 מרואיינים – מדגם מייצג של האוכלוסייה היהודית הבוגרת בישראל), עולה כי רוב הציבור הישראלי חושב שהמגזר הדתי הוא הכי תורם לצבא ההגנה לישראל.

הנשאלים התבקשו לבחור קבוצת אוכלוסייה אחת או יותר שלדעתם "תורמת הכי הרבה לצה"ל". הנתונים הראו שלמעלה ממחצית הציבור הישראלי סבורים כי הדתיים הם התורמים הגדולים ביותר. במקום האחרון, נמצא "הציבור התל אביבי" (מה שמחייב לשאול מה זה "תל אביבים"? מי שגר בתל אביב או מי שמזוהה עם תל אביב?).

תוצאות הסקר מראות כי 52% מהנשאלים בחרו בדתיים, 36% בקיבוצניקים, 31% בתושבי הפריפריה, 13% במתנחלים, 10.5% בעולים החדשים ו-4% בלבד בתל אביבים.

מניתוח התוצאות עולה כי הדתיים (97%), החרדים (85%) והמסורתיים (47%) בחרו במקום הראשון את החיילים חובשי הכיפה הסרוגה, ואילו החילונים מיקמו אותם שניים לקיבוצניקים, בהפרש קטן (42.5% ו-44.6% בהתאמה).