על חשבון פרס.

רגע נדיר נרשם הבוקר (ראשון) בישיבת שרי הליכוד כאשר גל צחוק תפס את הנוכחים בישיבה ואף את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, עצמו.

על פי הדיווח באתר 'וואלה', מושא הבדיחה הוא הנשיא לשעבר, שמעון פרס, וזאת בעקבות הפרסום ב"ידיעות אחרונות" לפיו הוא דחה הצעה להצטרף לביקור ראש הממשלה בנימין נתניהו באפריקה, בטענה כי "אין לו עניין להשתתף בפסטיבל הראוותני".

ראוי לציין כי בסביבת פרס הכחישו הבוקר את הציטוט הנ"ל ואמרו כי לא זוהי הסיבה להיעדרותו של פרס מהנסיעה. את שרי הליכוד ואת ראש הממשלה, ההסבר לא עניין, והציטוט עורר גל צחוק בישיבה.

"כל השכנים שלי שמעו את פרץ הצחוק כשקראתי את תגובת לשכת פרס", אמר שר המדע אופיר אקוניס, "פרס לא רצה להשתתף באירוע ראוותני, זה ענק". שר התחבורה ישראל כץ הוסיף שפרס "מסרב להשתתף בכנס ראוותני שלא הוא מארגן" ולדברי אחד הנוכחים "נתניהו לא יכל להתאפק ופרץ גם הוא בצחוק".

הגורם הוסיף כי שרים נוספים הזכירו את חגיגות יום ההולדת ה-90 של הנשיא לשעבר שצוינו ב-2013, בעלות מוערכת של מיליוני שקלים. עם זאת, האירוע מומן מכספי תרומות.